Νέο σενάριο για Ελλάδα: Τρίτο πακέτο βοήθειας χωρίς την ολοκλήρωση του δευτέρου

Le Monde: Βρίσκεται ήδη στο μυαλό των Ευρωπαίων

Νέο σενάριο για Ελλάδα: Τρίτο πακέτο βοήθειας χωρίς την ολοκλήρωση του δευτέρου

Για τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα που θα βοηθήσει στο να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που θα προκύψει τον Μάιο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, κάνει λόγο η Le Monde.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Η ιδέα για ένα τρίτο σχέδιο βοήθειας στην Αθήνα κερδίζει έδαφος», η γαλλική εφημερίδα χαρακτηρίζει το Eurogroup της 24ης Απριλίου ως «ενδιάμεσο στάδιο» και τονίζει πως «εάν δεν υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία στα μέσα Μαΐου, οι Ευρωπαίοι, θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να περάσουν κατ' ευθείαν στη διαπραγμάτευση ενός τρίτου σχέδιου βοήθειας, χωρίς να έχει ξεκάθαρα ολοκληρωθεί το δεύτερο».

Όπως αναφέρει η Le Monde, το συγκεκριμένο σενάριο δεν έχει πέσει στο τραπέζι αλλά βρίσκεται ήδη στο μυαλό πολλών Ευρωπαίων. «Η έναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων δεν θα είναι απλή, διότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, διαφορετικά δεν θα δοθεί καμία απολύτως βοήθεια, ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε σχέδιο» επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι το «άλμα» σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας ήταν μια εξαρχής επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης, που ζητούσε δάνειο-γέφυρα χωρίς αντισταθμιστικά μέτρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο σχέδιο.

«Ένα τέτοιο σενάριο θα τους επέτρεπε να "πουλήσουν" στους εκλογείς τους μια νέα συμφωνία, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τα υπογεγραμμένα από τον προκάτοχο του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, Αντώνη Σαμαρά» καταλήγει η Le Monde.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top