ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ με τον χαμό στην Βουλή:μετά τους ΚΑΥΓΑΔΕΣ για την ΠΝΠ, η κυβέρνηση έκανε πίσω!

Την Παρασκευή η ψηφοφορία

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ με τον χαμό στην Βουλή:μετά τους ΚΑΥΓΑΔΕΣ για την ΠΝΠ, η κυβέρνηση έκανε πίσω!

​Με ένταση, φωνές και αντιπαραθέσεις, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, "προς επένδυση".

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν κατά της ανακοίνωσης του προεδρείου, ότι το νομοσχέδιο που κυρώνει την ΠΝΠ θα ψηφιστεί σήμερα, καταγγέλλοντας την προσφυγή της κυβέρνησης σε διαδικασίες κατεπείγοντος και αξίωσαν να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία κύρωσης των νομοσχεδίων, που προβλέπει ακρόαση φορέων, ώστε να ακουστεί η γνώμη της ΚΕΔΚΕ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, έδωσε πρώτα το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Τότε έντονη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ που ζητούσε επίμονα το λόγο για να θέσει θέμα διαδικασίας. «Τι δουλειά έχει η κυβέρνηση με τη διαδικασία της Βουλής; Δεν μπορεί να προηγηθεί. Ούτε καν βουλευτής δεν είναι».

Όταν ο Δημήτρης Μάρδας ανέβηκε στο βήμα, ο κ. Λοβέρδος έγινε έξαλλος φωνάζοντας «εδώ είναι αντιπρόσωποι του λαού. Εσείς τι θέλετε εδώ; Θα πάρετε μετά το λόγο».

Στην συνέχεια «λάδι στην φωτιά» έριξε η πρόταση του Δημήτρη Μάρδα να υπάρξει μόνο μία συνεδρίαση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ωρύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης και να φωνάζει: «Εσύ θα μιλήσεις για ήθος και αγωγή, ρε τρομοκράτη; Μάθε πρώτα τον κανονισμό και μετά έλα να προεδρεύσεις» είπε απευθυνόμενος στον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

Η συνεδρίαση άρχισε ξανά σε νέο κλίμα έντασης, με την αντιπολίτευση να επιμένει να μην ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στην Ολομέλεια να την επεξεργαστεί και να κληθούν οι φορείς που εμπλέκονται στη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων.

Επιπρόσθετα, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να ακουστούν οι φορείς αύριο και να τεθεί η ΠΝΠ σε ψηφοφορία την Παρασκευή.

Τελικά η κυβέρνηση έκανε πίσω και ο προεδρεύων της Επιτροπής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ανακοίνωσε ότι, αύριο το απόγευμα, θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των φορέων της γενικής κυβέρνησης, να εκθέσουν τις απόψεις τους για την τύχη των διαθεσίμων τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης θα παρουσιάσει στις 6.30 μμ τις θέσεις της αυτοδιοίκησης α' βαθμού.

Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε και αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έγινε για λόγους... συνεννόησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top