Βρυξέλλες: Αναζητούνται μέτρα 2-3 δις ευρώ για να υπάρξει συμφωνία

Για μεγάλες διαφορές σε εργασιακό-ασφαλιστικά μίλησε ο Θεοχαράκης

Βρυξέλλες: Αναζητούνται μέτρα 2-3 δις ευρώ για να υπάρξει συμφωνία
Συγκεκριμένες οδηγίες και τεχνοκρατική μέθοδο έχουν στην διάθεσή τους οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς (και συμμετείχαν σήμερα στη διάσκεψη του Euroworking Group, όπως και του Brussels Group αμέσως μετά) προκειμένου να πετύχουν την κατάρτιση μίας νέας λίστας με μεταρρυθμίσεις.
Μία λίστα δηλαδή όπως αυτή που είχε καταρτίσει στο 26 σελίδων κείμενο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Αυτή η νέα λίστα πάντως, όπως μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του Star στο κεντρικό δελτίο ει��ήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, πρέπει να παρουσιασθεί στους θεσμούς σύντομα και σε κάθε περίπτωση πριν τις 30 Ιουνίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία, καθώς μέχρι τότε πρέπει να έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις σημερινές συνεδριάσεις δεν υπήρξε σε αυτές αναλυτική συζήτηση για μέτρα, ενώ δεν αναμένεται να συμβεί αυτό ούτε στην σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Οι εταίροι όμως επισημαίνουν ότι ο χρόνος τελειώνει, ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνημένα και ότι τώρα θα φανεί αν υπάρχει η πολιτική βούληση για να επιλυθούν τα προβλήματα, όπως το ζήτημα του προϋπολογισμού και των επιπλέον ποσών που ζητούν μέσω μέτρων, ύψους 2-3 δις ευρώ, πέραν των 2 δις ευρώ που διαβεβαιώνει ότι θα βρει η ελληνική κυβέρνηση.

Υπάρχουν επίσης και άλλα ζητήματα πέραν των δημοσιονομικών, όπως τα κλειστά επαγγέλματα, τα κόκκινα δάνεια, τα εργασιακά (για τα οποία υπάρχει απόκλιση), το ασφαλιστικό κλπ. Μάλιστα, για τα δύο τελευταία ζητήματα ο εκ των Ελλήνων διαπραγματευτών Νίκος Θεοχαράκης δήλωσε στο Mega ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top