Το STAR στην συνάντηση Κοτζιά-Ράις: Η τρομοκρατία στην κορυφή της ατζέντας

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Το STAR στην συνάντηση Κοτζιά-Ράις: Η τρομοκρατία στην κορυφή της ατζέντας

​Συνάντηση με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Σούζαν Ράις, θα έχει από ώρα σε ώρα, στο Λευκό Οίκο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του σταθμού στην Ουάσιγκτον, Δ.Σουλτογιάννης, οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να αλλάξουν στάση όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και την δρομολογούμενη αποφυλάκιση του Σ.Ξηρού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θέσεις του Λευκού Οίκου δεν θα αποκλίνουν καθόλου από εκείνες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Τ.Κέρι.

Υπενθυμίζουμε ότι εξέδωσαν απόφαση με την οποία χαρακτήρισαν «παγκόσμιους τρομοκράτες» τους Χ.Ξηρό και Ν.Μαζιώτη. Όπως είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ, «η διαδικασία για να χαρακτηρίσουμε κάποιον ως τρομοκράτη παίρνει πολλούς μήνες. Αυτά είναι στοιχεία, τα οποία επεξεργαζόμαστε πολύ καιρό τώρα. Είναι μια μακρά διαδικασία κάτι που νομίζω οι περισσότεροι γνωρίζουν».

«Θα παρακολουθήσουμε στενά την εφαρμογή αυτού του νέου νόμου. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τις Ελληνικές αρχές για το συγκεκριμένο ζήτημα. Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε και να δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων» πρόσθεσε.
Επίσης, στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται Ρωσία, Ισλαμικό κράτος και εσωτερική τρομοκρατία.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top