Παππάς: εσωτερικός δανεισμός η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

«Κάποια αιτήματα των δανειστών δεν μπορούν να γίνουν δεκτά»

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προφανώς δεν είναι μια εύκολη επιλογή. Δεν προκύπτει, όμως, η διάλυση των νοσοκομείων και των περιφερειών. Δεν πρόκειται περί αυτού. Πρόκειται περί εσωτερικού δανεισμού», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη δυσκολία των διαπραγματεύσεων και δήλωσε ότι οι εταίροι κομί��ουν στο τραπέζι αιτήματα που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά από την κυβέρνηση, γιατί υπάρχουν οι κόκκινες γραμμές που έχει βάλει. Ωστόσο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναζητά και θα πετύχει λύση, όχι, όμως, μία οποιαδήποτε λύση.

«Η διαπραγμάτευση έχει τις δυσκολίες της και οι δανειστές έχουν κομίσει στο τραπέζι κάποια αιτήματα, τα οποία δεν γίνονται δεκτά μέχρι στιγμής. Και δεν θα γίνουν δεκτά, διότι είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και θα έχουμε την ευκαιρία, τη δυνατότητα, την υποχρέωση, όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν επ' αυτών. Εάν η κυβέρνηση, δηλαδή, πρέπει να δεχθεί τις αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά. Εάν πρέπει να δεχθεί τις περικοπές των συντάξεων. Αυτά είναι ζητήματα πολιτικής, τα οποία κανένα περιτύλιγμα δεν μπορεί ν�� τα καλύψει» υποστήριξε.

Πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση. «Όχι μία οποιαδήποτε συμφωνία. Δεν υπάρχει το δίλημμα συμφωνία ή χάος» συμπλήρωσε ενώ υποστήριξε ότι «έχουν υπάρξει και συμφωνίες, στο πρόσφατο παρελθόν, που επέτειναν το χάος».

Όσον αφορά τις περικοπές ανέφερε: «Έχουμε τσακισμένα αποθεματικά, έχουμε τεράστια ανεργία, έχουμε αρνητικό δημογραφικό προφίλ ως χώρα. Τι από αυτά τα προβλήματα θα έλυνε μία περικοπή; Κανένα».

Για το ίδιο ζήτημα συμπλήρωσε: «Είναι αμείλικτα τα ζητήματα. Ή το κάνεις ή δεν το κάνεις. Ή συνεχίζεις την ύφεση που ο ελληνικός λαός επέλεξε να αποδοκιμάσει ή δεν συνεχίζεις. Τα προβλήματα της ρευστότητας, και εδώ έχουν την ευθύνη και οι εταίροι μας, προκύπτουν ακριβώς επειδή ορισμένοι είναι κολλημένοι στα προηγούμενα συμφωνηθέντα».

Ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε επίσης από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης «να επανατοποθετηθούν στο νέο ιστορικό πεδίο», ενώ ανέφερε ότι «υπάρχουν και οι νοσταλγοί του μνημονίου».

Η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, αναφέρθηκε σε κίνδυνο «πολύ σφικτού εναγκαλισμού της εκτελεστικής εξουσίας με τη δημόσια τηλεόραση» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ «η Βουλή συζητά προσλήψεις, ζητήματα πελατειακού περιεχομένου και απελευθερώσεις τρομοκρατών, την ίδια ώρα το Κοινοβούλιο δεν συζητά το δημοσιονομικό». Ανέφερε ακόμα ότι «δεν μπορεί η Βουλή να νομοθετεί με αυτόν τον τρόπο και να μην υπάρχει επίσημη ενημέρωση» και ότι την ίδια στιγμή που η χώρα αναζητά χρήματα για πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, η Βουλή συζητάει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top