ΒΟΜΒΑ από Σταθάκη: «Δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρώσουμε την ΕΚΤ το καλοκαίρι»

«Πρέπει να εργαστούμε για να βρούμε τη σωστή λύση»

ΒΟΜΒΑ από Σταθάκη: «Δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρώσουμε την ΕΚΤ το καλοκαίρι»

Μετά τη βόμβα του Δ. Μάρδα, ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους, ανάμεσά τους οι μισθοί και οι συντάξεις, την οποία και πήρε πίσω, και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και τουρισμού παραδέχθηκε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΚΤ.

Σε συνέντευξή του στο RTE News, ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, καθώς η χώρα δεν έχει πάρει χρήματα από τους δανειστές της από τον περασμένο Ιούλιο και καλύπτει τις υποχρεώσεις της με ίδιους πόρους.

«Οι πόροι αυτοί είναι περιορισμένοι», τόνισε ο κ. Σταθάκης και συνέχισε: «Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουμε να πληρώσουμε στην ΕΚΤ μια δόση 7.6 δισ. ευρώ που είναι πέρα από τα χρήματα που έχουμε. Μια χρεοκοπία της Ελλάδας είναι εκτός θέματος. Πρέπει να εργαστούμε να βρούμε την σωστή λύση, αντί να εξετάζουμε τα διάφορα αρνητικά σενάρια. Θα έχει αρνητική επίδραση αυτό σε όλη την Ευρώπη γιατί θα υπάρξει γενική αστάθεια και κανείς δεν το θέλει αυτό. Θα πληρώσουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας. Δεν υπάρχει θέμα αθέτησης».

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε επίσης ότι η ελληνική πλευρά κατανοεί πλήρως ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά βήμα βήμα, ώστε να επιτευχθεί μια κοινά επωφελής λύση τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top