Ερώτηση Καραμανλή για το μεταναστευτικό με “αναφορά” σε Αβραμόπουλο

Απαντήσεις από τον Βούτση ζητά ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ

​Απαντήσεις στο ζήτημα της μετανάστευσης στην Ελλάδα ζητά ο βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής με σχετική ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ν.Βούτση.

Σύμφωνα με τον κ.Καραμανλή «το ζήτημα της μετανάστευσης στη χώρα μας αποτελεί ένα σύνθετο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, το οποίο χρήζ��ι διακομματικής αντιμετώπισης, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο ατελέσφορων μικροκομματικών αντιπαραθέσεων».

Παρόλα αυτά, όπως υπογραμμίζει ο γαλάζιος βουλευτής, «με λύπη διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει κι αυτό το κρίσιμο θέμα με μια βολονταριστική ρητορεία, αναλωνόμενη σε ένα παιχνίδι ονοματολογίας, βαφτίζοντας πλέον όλους τους μετανάστες ως "πρόσφυγες", κι άρα δικαιούχους ασύλου, μη δεχόμενη καν τον όρο "παράτυποι μετανάστες" (irregular migrants), που έχει υιοθετήσει η Διεθνής Αμνηστία».

Ο βουλευτής της ΝΔ, αφού προειδοποιεί, πως η συνολική κυβερνητική πολιτική βάζει σε κίνδυνο την ευρύτερη θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ρωτά τον κ.Βούτση:

- Έχει αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα ότι, ο Έλληνας Επίτροπος είναι αρμόδιος για τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής;

-Έχει αναπτυχθεί από την πλευρά του Υπουργείου κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, σε συνεργασία με τον Έλληνα Επίτροπο, για την καλύτερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας;

Τέλος, κι επειδή το πρόβλημα στο Ν.Σερρών αναφορικά με τις ��ατεστραμμένες από τις πλημμύρες γεωργικές εκτάσεις παραμένει ακόμα έντονο, κι επαναλαμβάνοντας ότι η λύση για την καταβολή αποζημιώσεων είναι η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), ο κ. Καραμανλής ρωτά τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας αν οι υπηρεσίες τους έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ΕΓΤΑΑ, και – σε περίπτωση αρνητικής απάντησης – αν έχουν εκπονήσει κάποιο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top