Δ. Στρατούλης: «Οι εκπρόσωποι των δανειστών λένε ψέματα»

«Πεποίθησή μας είναι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας»

Δ. Στρατούλης: «Οι εκπρόσωποι των δανειστών λένε ψέματα»

​Για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με τους δανειστές μας μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έγινε προφανώς για να έχει μεγαλύτερες διαπραγματευτικές δυνατότητες η χώρα μας, να έχει την αναγκαία ρευστότητα στις κρίσιμες ημέρες μέχρι τις 11 Μαΐου, που απ’ ό,τι φαίνεται εκεί θα είναι και το κρίσιμο Eurogroup για να επιτευχθεί η τελική συμφωνία», είπε ο κ. Στρατούλης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στην κατάθεση των αποθεματικών δημόσιων φορέων Τράπεζα της Ελλάδος και πρόσθεσε:

«Εμείς ως κυβέρνηση εξακολουθούμε με σταθερότητα, με συνέπεια, με επιμονή, με σκληρό τρόπο αν χρειαστεί, να διαπραγματευόμαστε με τους δανειστές της χώρας και τους λεγόμενους εταίρους για να επιτευχθεί για τη χώρα μας και τον λαό μας συμφωνία».

Ο κ. Στρατούλης εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία και η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της.

«Η απόλυτη πεποίθησή μας είναι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτούς τους δυόμιση μήνες οι επιλογές που είχαμε ήταν δύο: Ή να τα διπλώσουμε, να υποχωρήσουμε και να δεχθούμε τις απαράδεκτες, αποικιοκρατικού τύπου, απαιτήσεις τους και εκφοβισμούς τους, για να μειώσουμε εκ νέου τους μισθούς, τις συντάξεις, για να επιβάλουμε νέες φορομπηχτικές πολιτικές και να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, ή να συνεχίσουμε με τη στήριξη του ελληνικού λαού να διαπραγματευόμαστε σκληρά. Επιλέξαμε το δεύτερο. Θεωρούμε ότι στο τέλος θα έχουμε μία θετική για τον λαό και τη χώρα συμφωνία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει και κατηγόρησε τους εκπρόσωπους των δανειστών ότι λένε ψέματα πως η Αθήνα δεν κατέθεσε δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Καταθέσαμε πάρα πολύ έγκαιρα, όχι μόνο τις προτάσε��ς μεταρρυθμίσεων και τις απόψεις μας αλλά πλήρως κοστολογημένες και πλήρως χρονοπροσανατολισμένες. Με ακρίβεια μέχρι το τελευταίο ευρώ και με ακρίβεια ημέρας για το πότε θα νομοθετήσουμε. Το πρόβλημα δεν είναι αν καταθέσαμε ή όχι. Η διαφορά είναι ιδεολογική και πολιτική. Το θέμα είναι ότι διαφωνούν οι άνθρωποι. Θέλουν να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μνημόνια στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Τέλος, αναφερόμενος στις επαφές της κυβέρνησης με τη Ρωσία, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι «η αναβάθμιση των σχέσεων με τη Ρωσία μας βοηθάει και ενισχύει τη διαπραγματευτική μας θέση, και κυρίως αναδεικνύει το γεωπολιτικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top