Κ. Χρυσόγονος: «Αν χρειαστεί μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα μέσα σε δύο εβδομάδες»

«Τα περιθώρια στενεύουν»

Κ. Χρυσόγονος: «Αν χρειαστεί μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα μέσα σε δύο εβδομάδες»

​Την άποψη ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να καταφύγει στη λαϊκή εντολή αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 11 Μαΐου επανέλαβε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή Live U του Star.

«Η εκκρεμότητα πρέπει να τελειώνει. Δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή μας, πρέπει κάπου να καταλήξουμε. Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό το κάπου μπορεί να είναι ένας έντιμος συμβιβασμός, όπως έχουμε εξαγγείλει, κάτι που θα είναι αμοιβαία επωφελές και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη», είπε ο κ. Χρυσόγονος και πρόσθεσε:

«Ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να οδηγηθούμε εκεί και αυτό θα είναι με υπαιτιότητα των εταίρων, πρέπει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες, το αργότερο έως το Eurogroup της 11ης Μαΐου. Αν δεν γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού με ένα δημοψήφισμα».

Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει εντολή για ρήξη, αλλά και ούτε εντολή για να εφαρμόσει το mail Χαρδούβελη και εκ των πραγμάτων αν δεν υπάρχει θετική έκβαση θα πρέπει να οδηγηθούμε στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Πάντως ο κ. Χρυσόγονος διευκρίνισε ότι αυτό είναι καθαρά μια προσωπική του άποψη και το χαρακτήρισε «ακραίο και απευκταίο ενδεχόμενο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top