Γ. Βαρουφάκης: «Αντιμετωπίζουμε ένα νέο πραξικόπημα, όχι με τανκς, αλλά μέσω των τραπεζών»

«Οι διαπραγματεύσεις είναι εξουθενωτικές, θα κάνουμε συμβιβασμούς»

Γ. Βαρουφάκης: «Αντιμετωπίζουμε ένα νέο πραξικόπημα, όχι με τανκς, αλλά μέσω των τραπεζών»

​Για «πραξικόπημα» εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσω των τραπεζών έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που μεταδόθηκε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό στη Μελβούρνη.

«Ακόμα και ένας δεκάχρονος κατανοεί πλέον πως το τεράστιο δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα σε αυστηρά μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που το εθνικό εισόδημα της Ελλάδας έχει μειωθεί 25%. Στο τέλος αν έχεις μια άρρωστη αγελάδα και την χτυπάς συνεχώς για να παράγει περισσότερο γάλα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να την εξασθενίσεις περισσότερο και να μην παράγει καθόλου γάλα», τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Βαρουφάκης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δανειστές της Ελλάδας αρνούνται πεισματικά να δουν αυτή την πραγματικότητα και υιοθετούν μια «καταστροφική πολιτική» τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ίδια την Ευρώπη.

«Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα, όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και ελπίζω ότι θα έρθουμε σε συμφωνία. Θα κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα».

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Βαρουφάκης, «στη δύσκολη περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, έχει δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο εναντίον του ψεύδους, της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης και της αυτοϋπονόμευσης, που πετυχαίνει μια λιτότητα σε περίοδο μεγάλης κρίσης. Τη δική σας συμπαράσταση που δεν έχει κομματικές ταμπέλες και επιγραφές τη βλέπουμε σαν μια εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και γεφυρώνει την Ελλάδα με την Αυστραλία».

Ο κ. Βαρουφάκης, ανέλυσε επίσης πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στην κρίση και πώς πρέπει αυτή να αντιμετωπιστεί, ενώ μετέφερε στους Ομογενείς της Μελβούρνης τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top