Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό. Περιμένω να υπάρξει συμφωνία

Κοινοτικός αξιωματούχος: Δεν θα υπάρξει συμφωνία την Παρασκευή

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό. Περιμένω να υπάρξει συμφωνία

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει η Ελλάδα και οι πιστωτές της να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε σε αστάθεια.

Ο κ.Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις συμφωνίες της, αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ωστόσο, πως ένα Grexit «δεν αποτελεί επιλογή».

«Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα οδηγούσε σε επικίνδυνη αποσταθεροποίηση την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Κοινοτικός αξιωματούχος: Δεν θα υπάρξει συμφωνία την Παρασκευή, ούτε πρόωρες εκλογές στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star, στις Βρυξέλλες Θ. Αθανασίου, ανησυχητική εικόνα για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την κατάσταση με την Ελλάδα μετέφερε στον Τύπο, κοινοτικός αξιωματούχος με γνώση των διαθέσεων των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκτίμησε ότι «δεν θα συμβούν και πολλά στη Ρίγα… θα έχουμε μια σύντομη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα».

«To Eurogroup θα διαρκέσει για 2μιση ώρες, και οι υπουργοί θα ζητήσουν μεταξύ άλλων την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα», είπε ο αξιωματούχος, εκτιμώντας ότι δεν είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος Απριλίου «με μια εβδομάδα μόνο να μένει». «Ιδανικά θα θέλαμε να ήμασταν σε αυτό το σημείο 2 μήνες πριν, τώρα όμως η μόνη πραγματική προθεσμία είναι η 30η Ιουνίου που τελειώνει η παράταση του μνημονίου» πρόσθεσε ο ίδιος .

«Ο περιοδεύων θίασος σήμερα είναι στο Παρίσι», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «δεν έβρισκαν ξενοδοχεία,εξ αιτίας μιας έκθεσης για ψάρια και θαλασσινά»

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα αποθεματικά των ταμείων των δήμων στην κεντρική διοίκηση είπε πως «αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες, όπως την Ολλανδία και ήταν κάτι που είχε ζητήσει και η Τρόικα».

Ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε ότι δεν πιστεύει ότι η Αθήνα θα αθετήσει πληρωμές, εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν νέες εκλογές, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει κανένας ιδεολογικός πόλεμος Αθήνας ΕΕ στο επίπεδο του Eurogroup.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top