Διπλή επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την ΠΝΠ και την εξωτερική πολιτική

Δύο ανακοινώσεις από την Χαριλάου Τρικούπη

Διπλή επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την ΠΝΠ και την εξωτερική πολιτική

Νέα… διπλή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ για την υποχρεωτική μεταφορά στην ΤτΕ των ταμειακών διαθεσίμων των δημόσιων φορέων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατά τη συνάντησή του με τον έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, στην Ουάσινγκτον.

Σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη μιλά για «θλιβερή εικόνα», σημειώνοντας πως η χώρα «παραπαίει χωρίς στρατηγικό πλαίσιο ούτε για την οικονομική ούτε για την εξωτερική πολιτική».

«Βλέποντας τις δηλώσεις Κέρι και τις δηλώσεις Κοτζιά χθες στην Ουάσιγκτον, μένει ο κάθε Έλληνας με μια πικρή γεύση. Η χώρα μας ψελλίζει, απολογείται και αποδυναμώνεται. Παραπαίει χωρίς στρατηγικό πλαίσιο ούτε για την οικονομική ούτε για την εξωτερική πολιτική» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία σημειώνεται: «Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με τη διάψευση αφελών προσδοκιών από το ταξίδι στη Μόσχα η εικόνα γίνεται τελείως θλιβερή. Όλα θυσιάζονται σε ένα μικροκομματικό παιχνίδι πελατειακών ή ιδεοληπτικών εξαρτήσεων που πλήττει το εθνικό συμφέρον».

Για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η Χαριλάου Τρικούπη, αναφέρει ότι έχει αναδρομική ισχύ από 17 Μαρτίου, αλλά «μόνο ο νόμος μπορεί να προσδώσει τέτοια αναδρομική ισχύ». «Η "επείγουσα και απρόβλεπτη" ανάγκη ποια είναι τριάντα τρεις ημέρες μετά;», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνει ακόμη ότι η ΠΝΠ «παραπέμπει στο μητρώο φορέων γενικής κυβέρνησης της ΕΛΣΤΑΤ που δεν φαίνεται να είναι δημοσιευμένο στο ΦΕΚ».

«Τα πρόσεξε αυτά ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν λυπάται η κυβέρνηση την κα Πρόεδρο της Βουλής και τις παρακαταθήκες της;», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top