Η κυβέρνηση ξαναβαφτίζει την ΠΝΠ σε Πράξη… Πατριωτικής Ευθύνης

Μετά τον Στρατούλη και ο Ρωμανιάς κάνει λόγο για «εθνική ανάγκη»

​Μπορεί όταν ήταν αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ να βρισκόταν στα κάγκελα για τις Π��άξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πέρναγε τα μέτρα που επέβαλε η τρόικα, μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, όταν ανέλαβε καθήκοντα να ξεκαθάρισε ότι η λογική αυτή αποτελεί παρελθόν για τη νέα Βουλή, όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ξεχάστηκαν οι εξαγγελίες και η κυβέρνηση πλέον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 90 μέρες έχει φέρει στη Βουλή όχι μία, αλλά δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μάλιστα σήμερα, έγινε μια προσπάθεια από στελέχη της κυβέρνησης να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα… βαφτίζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε… Πράξη Πατριωτικής Ευθύνης.

Πρώτος και καλύτερος, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλης, ο οποίος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, πήρε μεν σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση για την απόφασή της να μεταφέρει τα αποθεματικά των ΟΤΑ σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, διευκρίνισε όμως ότι οι συνθήκες είναι ακραίες και απαιτούνται τέτοιες πράξεις πατριωτισμού.

«Η ΠΝΠ πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού και μπροστά στη μά��η που δίνουμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, ενώ αυτοί θέλουν η χώρα να χρεοκοπήσει και να υπογράψει νέο μνημόνιο υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις», δήλωσε.

Στο ίδιο κλίμα και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς, ο οποίος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 είπε ότι εθνική ανάγκη επιβάλει τις ΠΝΠ.

«Εγώ πιστεύω ότι μετά τις 11 Μαϊου θα υπάρξει μια έντιμη συμφωνία, ένας έντιμος συμβιβασμός, και από εκεί και πέρα τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν. Αυτό το μήνα είναι ανάγκη ό,τι έχουμε να το μαζέψουμε για να αμυνθούμε για να κάνουμε την διαπραγμάτευση. Το πρόβλημά μας είναι πώς θα πετύχουμε σήμερα. Δεν θεωρώ σωστές τις ΠΝΠ αλλά εθνική ανάγκη τις επιβάλλει», είπε.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η κατάσταση δεν είναι ίδια με εκείνη που αντιμετώπιζε η προηγούμενη κυβέρνηση όταν πέρναγε τα μέτρα, φέρνοντας Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή, λέγοντας ότι τότε αντιμετώπιζαν ζητήματα ελάσσονος σημασίας.

Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν οι υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές της, αν φτάσουμε στο σημείο να μην φτάνουν τα χρήματα.

«Αν φτάσουμε στο σημείο να μην φτάνουν τα χρήματα του Δημοσίου τότε η προτεραιότητα είναι να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις και όχι τα δανεικά», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top