Κοτζιάς: Τι συζήτησε με τον Τζον Κέρι

''Ισχυροί οι δεσμοί Ελλάδας και ΗΠΑ''

Κοτζιάς: Τι συζήτησε με τον Τζον Κέρι

Στους στενούς δεσμούς ΗΠΑ και Ελλάδας αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο κ. Κέρ�� έκανε λόγο για «τις θυσίες που έχει κληθεί να κάνει ο λαός της Ελλάδος, λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομία» μίλησε για «τις προκλήσεις της τρομοκρατίας και της καταπολέμησής της», ενώ εξέφρασε «εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδος για μεταρρυθμίσεις»

Ο κ. Κέρι εξέφρασε την ελπίδα να διατηρηθεί η «ισχυρή συνεργασία ΗΠΑ-Ευρώπης σε σχέση με την υποστήριξη μας στην Ουκρανία» τονίζοντας την «ανάγκη ενθάρρυνσης της Ρωσίας με κάθε τρόπο να τηρήσει τη συμφωνία του Μινσκ».

«Είμαι εδώ» απάντησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «ως φίλος με κάποιον που εργάζεται μαζί μας για την δημοκρατία και την ειρήνη, εναντίον της τρομοκρατίας και ελπίζω η σχέση μας να εμβαθύνει προς την συνεργασία».

«Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους δεν θα αφήσει ελεύθερο κανένα τρομοκράτη, Θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top