Επικοινωνία Θεοδωράκη - Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

Με αφορμή τη νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα

Επικοινωνία Θεοδωράκη - Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

​Τηλεφωνική συνομιλία με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε το βράδυ της Κυριακής ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στη Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Θεοδωράκης ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο για το πρόσφατο ταξίδι του στην Μυτιλήνη όπου συνομίλησε με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς και με Λιμενικούς και στελέχη ΜΚΟ και επεσήμανε στον Επίτροπο ότι η Ευρώπη έχει πολλά να κάνει ώστε οι χώρες στα σύνορα της Ε.Ε. «να μη γίνουν αποθήκες ανθρώπων και οι θάλασσές μας υγρά νεκροταφεία» για τους χιλιάδες των προσφύγων που αναζητούν εναγωνίως μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος, που στο τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα έχει συναντήσεις με τους Έλληνες υπουργούς αρμόδιους για το μεταναστευτικό, συμφώνησε ότι «η νέα τραγωδία στη Μεσόγειο μας καλεί να λάβουμε τολμηρές αποφάσεις και να δράσουμε αποτελεσματικά ώστε να αποτρέψουμε νέες τραγωδίες».

Κοινή εκτίμηση των δύο ανδρών, οι οποίοι θα έχουν και κατ’ ιδίαν συνάντηση, είναι ότι η χώρα χρειάζεται μια σύγχρονη σταθερή εθνική πολιτική μετανάστευσης, η οποία -αν υπάρξει- θα στηριχθεί ��πό την Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top