Βαρουφάκης: «η κρίση θα μεταδοθεί, σε περίπτωση GREXIT»

Τι απαντά στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Την εκτίμηση ότι η κρίση θα μεταδοθεί αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη έκανε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Βαρουφάκης, την ώρα που τα σενάρια για GREXIT συνεχίζονται και το τοπίο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους παραμένει θολό.

«Όποιος παίζει με την ιδέα της αποκοπής τμημάτων της Eυρωζώνης, ελπίζοντας ότι η υπόλοιπη θα επιβιώσει, παίζει με τη φωτιά», είπε ο κ. Βαρουφάκης στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο «La Sexta», σε συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από δέκα ημέρες.

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν πριν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δηλώσει ότι η Ευρωζώνη διαθέτει πλέον καλύτερους μηχανισμούς από ό,τι στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει μια νέα ελληνική κρίση χρέους, προειδοποιώντας όμως ότι θα εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πλέον οχυρωθεί έναντι της Ελλάδας και ότι η ΕΚΤ έχει πλέον εργαλεία στη διάθεσή της για να ακρωτηριάσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, εάν αυτό χρειάζεται, να καυτηριάσει την πληγή και να επιτρέψει στην υπόλοιπη Ευρωζώνη να συνεχίσει», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «πολύ αμφιβά��λω ότι ισχύει αυτό. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για οποιοδήποτε κράτος - μέλος της Ένωσης». «Μόλις μπει στο μυαλό του κόσμου ότι η νομισματική ένωση δεν διαρκεί για πάντα, θα αρχίσει η σπέκουλα... ποια χώρα θα είναι η επόμενη; Αυτή η ερώτηση είναι ο διαλύτης της νομισματικής ένωσης. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσου�� να αυξάνονται τα επιτόκια, να κλιμακώνονται οι πολιτικές εντάσεις, να τρέπονται σε φυγή κεφάλαια», κατέληξε ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top