Συνάντηση με Παυλόπουλο και Τσίπρα είχε ο Κρούγκμαν

«Η Ελλάδα είναι προσανατολισμένη στην παραμονή στην Ευρώπη» είπε ο ΠτΔ

Συνάντηση με Παυλόπουλο και Τσίπρα είχε ο Κρούγκμαν

«Η πολιτική αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα πρέπει να τερματιστεί» δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος έδωσε χθες διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής, επισημαίνοντας ότι ένα Grexit θα ισοδυναμούσε με «κόλαση» για την Ελλάδα.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος σημείωσε ότι οι δανειστές ζητούν κάποιες παραχωρήσεις από την Ελλάδα, ώστε να προχωρήσουν στη συμφωνία, και συμβούλεψε την κυβέρνηση να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να επιμείνει στην «κόκκινη γραμμή» του «όχι» στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ο Κρούγκμαν στη συνέχεια είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΠτΔ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα «είναι προσηλωμένη στην παραμονή της στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη» και τόνισε ότι οι θέσεις του Κρούγκμαν, όπως έχουν εκφραστεί και στο τελευταίο του βιβλίο «Τέλος στην ύφεση τώρα», βοηθούν ώστε η ελληνική κυβέρνηση να τροποποιήσει συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος.

Ο Κρούγκμαν, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα καλά του λόγια και τόνισε ότι η Ευρώπη είναι σε σημείο καμπής αλλά ευτυχώς «γίνονται κινήσεις προς την κατάλληλη κατεύθυνση και θεωρώ ότι υπάρχει μια ευκαιρία και μια πιθανότητα να κινηθούμε προς τα εμπρός επιτέλους».

αρχείο λήψης.jpg
Στη συνέχεια, ο νομπελίστας οικονομολόγος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Κρούγκμαν είπε χαριτολογώντας ότι δεν ζηλεύει τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, με τον κ. Τσίπρα να απαντά με νόημα πως «στη θεωρία τα πράγματα είναι πιο εύκολα απ’ ό,τι είναι στην πράξη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top