Άστραψε και βρόντηξε ο Στρατούλης: Το Reuters λέει βλακείες. Μία τα λέει έτσι και μία γιουβέτσι

"Σινικά Τείχη απροσπέλαστα οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ”

Άστραψε και βρόντηξε ο Στρατούλης: Το Reuters λέει βλακείες. Μία τα λέει έτσι και μία γιουβέτσι

​Άστραψε και βρόντηξε σε συνέντευξή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

"Δεν θα κάνουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν ο Ομπάμα και η Μέρκελ, θα κάνουμε αυτές που θέλει ο ελληνικός λαός" διαμήνυσε μέσω της εκπομπής Καλημέρα, ενώ χαρακτήρισε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης "Σινικά Τείχη απροσπέλαστα”. Καμία μείωση μισθών, καμία μείωση συντάξεων, όχι σε νέους φόρους και όχι σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αυτές είναι οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως τις επανέλαβε ο κ. Στρατούλης.

"Η Γερμανία με πολιτικές ρήξης οδήγησε την Ευρώπη σε δυο Παγκόσμιους πόλεμους (...) Δεν θα φτάσουμε στο αμήν για να καταστραφεί η Ευρωζώνη. Θα υπάρξει συμβιβασμός" σημείωσε στη συνέχεια.

Ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε λόγο για "ομοβροντία πιέσεων και εκβιασμών από τους δανειστές" αλλά - όπως είπε- "έχουμε και εμείς τα διαπραγματευτικά μας εργαλεία και ένα από αυτά είναι η γεωπολιτική μας θέση."

Ο υπουργός διέψευσε ότι ο πρωθυπουργός είπε την Παρασκευή σε υπουργούς ότι πάμε σε συμφωνία υποχώρησης. "Αυτό που μας είπε είναι ότι πάμε σε μία θετική συμφωνία χωρίς να υπερβούμε τις κόκκινες γραμμές" ανέφερε.

Ο κ. Στρατούλης τάχθηκε κατηγορηματικά κατά νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, ενώ επιβεβαίωσε ότι μελετάται το ενδεχόμενο να μπουν τέλη για την ενίσχυση του ασφαλιστικού. Αυτά όμως - όπως εξήγησε - δεν θα είναι σε τραπεζικές συναλλαγές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο και για το πρόγραμμά του, για το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί από τον λαό και από τις προγραμματικές δηλώσεις που ψηφίστηκαν από 162 βουλευτές, δεν χρειάζονται νέες εκλογές ή δημοψήφισμα», τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή βούληση και στήριξη να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός της.

Ανακοίνωσε επίσης ότι την άλλη εβδομάδα θα στείλει επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών για να διερευνηθεί πόσο ζημιώθηκε το κράτος από την εθελούσια έξοδο υπαλλήλων που εφάρμοσαν το προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως "βλακείες" όσα λέγονται σε άρθρο του Reuters για πληρωμή μισθών και συντάξεων με ομόλογα (IOU), καθώς οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά "και ο λαός δεν θα μείνει ξεκρέμαστος". "Αυτά είναι βλακείες! Το συγκεκριμένο μέσο τα λέει μία έτσι μία γιουβέτσι. Αυτά είναι στα πλαίσια των διαπραγματευτικών εργαλείων ούτως ώστε να πάει η χώρα σε μία παράδοση άνευ όρων. "

Όσον αφορά στον αγωγό που βρίσκεται στα... σκαριά, ο κ. Στρατούλης τόνισε πως "με τον αγωγό θα εργαστούν 22.000 άνθρωποι και τα κέρδη θα διοχετευθούν στην αγορά και όχι στην αποπληρωμή των δανειστών".

Tέλος όταν ρωτήθηκε για την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, πως "τα χημικά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βιταμίνες", ο κ. Στρατούλης απάντησε πως ο κύριος Γεωργιάδης "θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του γιατί τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν ακροδεξιά στοιχεία και έχουν αντίκτυπο και στο κόμμα του, καθώς τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας συνεχώς μειώνονται".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top