Σαμαράς μετά τη συνάντηση με Αναστασιάδη: αναγκαίος ο συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου

«Δεν πρέπει να υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις με Ισραήλ και Αίγυπτο»

Σαμαράς μετά τη συνάντηση με Αναστασιάδη: αναγκαίος ο συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου
Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο τερματισμός των τουρκικών αποσταθεροποιητικών κινήσεων για την περιοχή είναι μία προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι συνομιλίες. Οι οποίες, πράγματι, πρέπει να συνεχιστούν για να υπάρχει λύση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε: «Από την άλλη πλευρά, εύχομαι να συνεχίζεται και ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Συντονισμός αναγκαίος για να λυθεί το Κυπριακό πρόβλημα, όπως άλλωστε ορίζεται από τις ανάγκες και της Ιστορίας και των αγώνων που έχουμε δώσει μαζί και του καινούργιου χώρου, στον οποίο οφείλουμε να συμπλεύσουμε, που είναι ο χώρος των υδρογονανθράκων και των ενεργειακών δρόμων που έχουμε ανοίξει».

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη: «Είχα μία άριστη, φιλική -άλλωστε με τον Νίκο Αναστασιάδη είναι γνωστές οι σχέσεις μας- επαφή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο τον ευχαριστώ για μία σε βάθος ενημέρωση που είχε την καλοσύνη να μου κάνει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι δεν του άρεσαν οι τελευταίες δηλώσεις που είχε κάνει, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τις δικοινοτικές συνομιλίες, και ότι ελπίζει «να κινηθούν όλοι οι παράγοντες σταθεροποιητικά και προς την κατεύθυνση μίας λύσης σωστής, κάτω από τους σωστούς όρους που και εμείς και η Κύπρος θέλουμε πολύ».

Σε ερώτηση για το θέμα της τριμερούς (Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, αλλά και Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας) και το αν τον φοβίζει το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα με το Ισραήλ, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε:

«Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα ούτε με την Αίγυπτο, ούτε με το Ισραήλ. Το συζητήσαμε με τον Πρόεδρο, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Θα έχουμε προσεχώς μία συνάντηση με την Αίγυπτο, που αντιλαμβάνομαι έχει προγραμματιστεί».



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top