Τα 3 σημεία-κλειδιά στα οποία θα βασίζεται μια συμφωνία Ελλάδας-θεσμών

Μαξίμου: Η στρατηγική μας είναι σαφής και οι προτάσεις μας συγκεκριμένες

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ενδιάμεσης συμφωνίας με εταίρους και πιστωτές.

Όπως επιβεβαιώνουν κύκλοι του Μαξίμου, στις συζητήσεις του Brussels Group που ξεκινούν από αύριο θα γίνει επεξεργασία όλων των θεματικών της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να βρεθεί το κοινό έδαφος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών με στόχο «μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

Όπως τονίζουν πηγές κοντά στον πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά έχει κάνει σαφή την στρατηγική της για να υπάρξει εν��ιάμεση συμφωνία για τη χρηματοπιστωτική χαλάρωση και την εκταμίευση των οφειλόμενων ποσών από τους πιστωτές προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η όποια συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται στα εξής 3 σημεία-κλειδιά:

- Στο σεβασμό των υποχρεώσεων της χώρας σε διεθνές επίπεδο.
- Στην εμπέδωση εμπιστοσύνης με τους θεσμούς, πάντα, όμως, στο πλαίσιο του σεβασμού των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους πολίτες για έξοδο από την λιτότητα και εθνική κυριαρχία, καθώς και στην
- Άσκηση πολυδιάστατης πολιτικής στις διεθνείς μας σχέσεις.

Από το Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζουν τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας τις προάλλες στο Reuters, πως -παρά την αισιοδοξία για τελική συμφωνία- παραμένουν τέσσερα σημεία διαφωνίας με τους θεσμούς, στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, στο ασφαλιστικό, στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στη φιλοσοφία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Η κυβέρνηση παραμένει αισιόδοξη για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα. Η Ευρώπη έχει μάθει να ζει μέσα από τις διαφωνίες της, να συνθέτει και να προχωράει» καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, αφήνοντας αιχμές για «κακοφωνίες και αλλοπρόσαλλες διαρροές και δηλώσεις των τελευταίων ημερών από την άλλη πλευρά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top