Νικολούδης: Κάποιοι βρέθηκαν με καταθέσεις 1 εκ. αλλά δήλωναν εισόδημα 20.000 ευρώ

Κήρυξε «πόλεμο» στο λαθρεμπόριο η κυβέρνηση: Σαφάρι ειδικών κλιμακίων σε τελωνεία!

Νικολούδης: Κάποιοι βρέθηκαν με καταθέσεις 1 εκ. αλλά δήλωναν εισόδημα 20.000 ευρώ

Τον «πόλεμο» στο λαθρεμπόριο κήρυξε η κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου και την αύξηση των εσόδων του κράτους.

Όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Νικολούδης, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η σύσταση και η λειτουργία μικτών κλιμακίων των ελεγκτικών μηχανισμών. Αρμοδιότητά τους θα είναι ο εξονυχιστικός τελωνειακός έλεγχος, μέσα και έξω από τα τελωνεία.

Ήδη, όπως επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, τα κλιμάκια έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν στην περιοχή της Αττικής εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

nikol-thumb-large.jpg
Συνεχίζοντας, ο κ. Νικολούδης εξήγησε ότι η συγκεκριμένη επιλογή έγινε γιατί έτσι θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος και των ίδιων των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς ο μοναδικός τρόπος ελέγχου είναι να υπάρχουν διαφορετικοί μηχανισμοί (Τελωνεία, Οικονομική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κ.λπ.).

Απαντώντας, εξάλλου, στο ποιος θα ελέγχει τα κλιμάκια αυτά, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως πίσω από αυτά θα είναι η υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων της Αστυνομίας, «μετά θα είμαι εγώ και πίσω από μένα ο πρωθυπουργός».

Νικολούδης: Εντοπίζουμε κάποιους που δήλωναν 20.000 € το χρόνο & έχουν 1 εκ. στην τράπεζα

Ο κ. Νικολούδης στη συνέχεια αναφέρθηκε σε έλεγχο 28.000 ΑΦΜ, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα των εντοπισμό 5.500 παραβατών, με την απόκλιση ανάμεσα στα δηλωθέντα ποσά και σε αυτά που βρέθηκαν να είναι της τάξεως των 7 δισ. ευρώ!

«Κάποιοι δήλωναν 20-25.000 ευρώ το χρόνο και είχαν καταθέσεις 1 εκ. ευρώ» είπε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος εκτίμησε ότι από τα 7 δισ. θα μπορούσαν να εισπραχθούν τα 2,5-3 δισ. ευρώ αλλά η διαδικασία «σκοντάφτει» στις αδυναμίες και την υποστελέχωση των εφοριών και του ΣΔΟΕ.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις επαφές της Ελλάδας με την Ελβετία για τις ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, είπε ότι έχει κανονιστεί συνάντηση για το θέμα στις 28 του μήνα μεταξύ των ΥΠΟΙΚ των δύο χωρών.

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στα περιστατικά διαφθοράς στην καθημερινότητα, όπως το φακελάκι, εξηγώντας ότι είναι δύσκολη η καταπολέμησή τους καθώς απαιτούν -εκτός των άλλων- αλλαγή της νοοτροπίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top