Ν. Χουν��ής: «Η διαπραγμάτευση είναι πολιτική»

«Δε θα πάμε πίσω γιατί δεν έχουμε τέτοια εντολή»

​«Πολιτική» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ν. Χουντής την διαπραγμάτευση με τους εταίρους, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές έχει κυρίως πολιτικό χαρακτήρα», είπε ο κ. Χουντής και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές γιατί δεν έχει τέτοια εντολή από το λαό.

Σημείωσε επίσης ότι τα σημεία διαφωνίας με τους δανειστές είναι το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το ΦΠΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς, όπως είπε, η συζήτηση του ασφαλιστικού είναι θέμα της Ελλάδας και δεν πρέπει να μπαίνει στη διαπραγμάτευση.

«��εν θέλουμε σε καμία περίπτωση αυτός ο χρόνος να περνάει χωρίς να γίνεται τίποτα γιατί ουσιαστικά υπακούει στη δική τους λογική, στη λογική ορισμένων ότι μέσω της κοπώσεως και της εξαντλήσεως θα παραδοθεί και θα υποβαθμιστεί η ελληνική κυβέρνηση πράγμα που σημαίνει θα την απονομιμοποιήσουμε», είπε ο κ. Χουντής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top