Σε εξέλιξη η συνάντηση Αναστασιάδη – Τσίπρα

Θα παραχ��ρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου

Σε εξέλιξη η συνάντηση Αναστασιάδη – Τσίπρα

​Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη με τον Α. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Ν. Αναστασιάδη στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και είχαν μια ολιγόλεπτη συνομιλία μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες πριν ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν συνομιλία τους.

«Το ευχάριστο είναι ότι έφυγε το Μπαρμπαρός και άρα υπάρχουν προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες», είπε ο κ. Τσίπρας για να του απαντήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα μεσολαβήσει ένα διάστημα και θα δοκιμαστούν για το αν εννοούν αυτά που λένε.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε επίσης στον πρωθυπουργό ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ στις 14 Απριλίου, για να την ευχαριστήσει για τη στάση που κράτησε απέναντι στην επίσκεψή του στη Μόσχα.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε μάλιστα ότι και χθες στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας, υπήρξε μια θετική στάση του Ιταλού Επιτρόπου για τις ενεργειακές συμφωνίες που θα έχουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αν δεν διεκδικήσεις τίποτα, δεν παίρνεις τίποτα. Άμα διεκδικείς παίρνεις περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top