Βούτσης σε αντιπολίτευση: Πάρτε ευθέως θέση, είστε με εμάς ή με τον Σόιμπλε;

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο

Βούτσης σε αντιπολίτευση: Πάρτε ευθέως θέση, είστε με εμάς ή με τον Σόιμπλε;

Να πάρουν θέση ως προς το αν στηρίζουν την κυβέρνηση ή… τον Σόιμπλε ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο Νίκος Βούτσης.

«Τι θέλουν από την κυβέρνηση; Να οπισθοχωρήσουμε στα ζητήματα μισθών, συντάξεων κλπ; Πείτε μας ευθέως και ευκρινώς και όχι με μυθοπλασίες και plan Β. Ποιο κόμμα εισηγείται στην κυβέρνηση να υποχωρήσει σε αυτά τα ζητήματα ώστε να βρεθεί λύσει κατά τις επιταγές του Σόιμπλε;» σημείωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.

Ο κ. Βούτσης κάλεσε τη ΝΔ να εγκαταλείψει την εμφυλιοπολεμική ρητορική, λέγοντας πως δεν υπάρχουν «δικοί σας και δικοί μας εχθροί ή θύματα». «Φύγετε από αυτή την νοοτροπία, είναι απαράδεκτοι συμψηφισμοί. Η εθνική συμφιλίωση επιτεύχθηκε από πολιτικές συναινέσεις και κοινωνικούς αγώνες. Αυτό δεν μπορεί να αναστραφεί» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην κριτική για το νομοσχέδιο, ο κ. Βούτσης εξαπέλυσε επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση κάνοντας λόγο για δόγμα «νόμος και τάξη»: «Η προηγούμενη κυβέρνηση ξεκίνησε το έργο της με εκκένωση της βίλας Αμαλίας. Προχώρησε ασκώντας πολιτική καθ' υπαγόρευση των πλέον ακροδεξιών αντιλήψεων και του δόγματος "νόμος και τάξη"».

Παράλληλα, επιτέθηκε και στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια: «Θα τον συνοδεύει τον κ. Κικίλια αυτό που είπε, ότι υπάρχει συγγένεια του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Εμείς έχουμε δώσει εξετάσεις μια-μια μέρα της μεταπολίτευσης».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στο θέμα της επιεικούς διάταξης για ειδικές κατηγορίες κρατουμενων που -μεταξύ άλλων- θα δώσει το δικαίωμα της κατ’ οίκον έκτισης ποινής στον Σάββα Ξηρό, ρωτώντας χαρακτηριστικά: «Πως μας ζητάτε να εξαιρέσουμε από μέτρα επιείκειας καταδικασθέντες και για τρομοκρατικές πράξεις;».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο μεταναστευτικό ο κ. Βούτσης παραδέχθηκε ότι αναμένεται διπλασιασμός του αριθμού των μεταναστών που θα εισέλθουν στην χώρα μας το 2015 (145.000) )σε σχέση με το 2014 (72.000), ενώ υπερασπίστηκε την Αναπληρωτή Υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας πως ��αν κάτι πετύχαμε είναι ότι τα παπαγαλάκια και οι άλλοι δεν μιλάνε πλέον για λαθρομετανάστες αλλά για πρόσφυγες και για μετανάστες, που αποτελεί τεράστια επιτυχία».

Τέλος, εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άνοιξε τα σύνορα, λέγοντας με αιχμές πως «άλλοι άνοιξαν τα σύνορα για να φύγουν 400.000 Έλληνες μέσα στην κρίση».

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καταψηφίστηκε από τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών επί της αρχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top