Παραδοχή-σοκ από Χριστοδουλοπούλου: χάος στα νησιά με τους μετανάστες!

«Οι πρόσφυγες δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά υποστήριξε

Παραδοχή-σοκ από Χριστοδουλοπούλου: χάος στα νησιά με τους μετανάστες!
Τα σχέδια της για τη διαχείριση του μεταναστευτικού κύματος, παρουσίασε στους δημάρχους η Υπουργός Mεταναστευτικής Πολιτικής. Η κυρία Τασία Χριστοδουλόπουλου είπε μεταξύ άλλων πως δεν έχει πρόβλημα να γίνει η... Ιφιγένεια προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, και προκάλεσε την αντίδραση των δημάρχων όταν είπε πως οι πρόσφυγες δεν έχουν καμία ιδιαίτερη παρ��βατικότητα.

Η αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε τις δρασεις που θα αναλαβει για το μεταναστευτικο κύμα και έκανε έκκληση στους δημάρχους να προσφέρουν χώρους φιλοξενίας. Παραδέχθηκε όμως πως ενόψει της τουριστικής περιόδου θα υπάρξει χάος στα νησιά!

«Θα γίνει ένα απόλυτο χάος στα νησιά» αντέτεινε ο δήμαρχος Μήλου. «Έχουμε περισσότερους λαθρομετανάστες παρά μόνιμους κατοίκους. Υπάρχει τεράστιο κύμα ανασφάλειας, από φιλήσυχοι και φιλόξενοι θα γίνουν επιθετικοί ως άκρως επιθετικοί» πρόσθεσε.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου όμως υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες δεν παρουσιάζουν καμιά παραβατική συμπεριφορά! «Οι πρόσφυγες έχουν μηδέν παραβατικότητα, έρχονται από πόλεμο και ο νους τους είναι προσανατολισμένος πως θα πάνε Ευρώπη, όχι πως θα κλέψουν και θα σκοτώσουν» πρόσθεσε.

«Ο μετανάστης που θα κάτσει για καιρό, θα έχει παραβατικότητα ενισχυμένη» αντέδρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ενώ ο δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου μίλησε για «χειροβομβίδες και ρουκέτες», ενώ πρόσθεσε για τα κρούσματα φυματίωσης: «Λέτε για μέτρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά η Πολιτεία δεν μπορεί να περιθάλψει τους ‘Ελληνες».

Ανάμεσα στις προτάσεις πάντως είναι να χρησιμοποιηθεί και το πρώην ξενοδοχείο «Λα Μιράζ» στην πλατεία Ομονοίας. Το κτίριο που διαθέτει 208 δωμάτια θα μπορούσε σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων να λειτουργήσει ως κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Η υπουργός τόνισε πως θα ναυλωθεί πλοίο όπου θα γίνεται ταυτοποίηση των προσφύγων, θα αξιοποιηθούν τα ολυμπιακά ακίνητα που ρημάζουν και θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη αφού πρώτα Δήμοι και Περιφέρειες την ενημερώσουν για το τι σκοπεύουν να προσφέρουν!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top