Κατάινεν: Σε ευάλωτη και άστατη κατάσταση η Ελλάδα

«Να κάνει ό,τι της αναλογεί η Ελλάδα για να την βοηθήσουν οι εταίροι της»

Κατάινεν: Σε ευάλωτη και άστατη κατάσταση η Ελλάδα

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία πολύ ευάλωτη και άστατη κατάσταση» δήλωσε ο Γίρκι Κατάινεν σε συνέντευξή του στο Europolitics.

Ο Επίτροπος Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας μας επέκρινε διακριτικά σημειώνοντας πως ακούει ότι η πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα «είναι αργή» και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνειδητοποιήσει ότι τα άλλα κράτη μέλη δεν θα μπορούν να τη βοηθήσουν εάν η Ελλάδα δεν κάνει τη δουλειά που της αναλογεί. Οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν μπορούν να μεταρρυθμίσουν τη χώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν «βλέπει» συμφωνία έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου, ο Κατάινεν τόνισε: «Το ελπίζω, γιατί ο ελληνικό λαός έχει απόλυτη ανάγκη από νέες θέσεις εργασίας. Κανείς δεν θα επενδύσει σε μία χώρα όπου η κατάσταση είναι αβέβαιη. Τα τωρινά προβλήματα πρέπει να λυθούν πολύ γρήγορα, προκειμένου να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα».

Τέλος, σχολιάζοντας τα περί κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε πως «κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πότε θα ξεμείνει από χρήματα» και προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση «αντί να κάνει εικασίες για την ημερομηνία χρεοκοπίας, να επικεντρωθεί στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top