Μπακογιάννη: Θυμήθηκε έναν έναν τα θύματα του Σάββα Ξηρού και είπε ότι αγωνιστής είναι ο Γλέζος

"Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται"είπε στην Βουλή

Μπακογιάννη: Θυμήθηκε έναν έναν τα θύματα του Σάββα Ξηρού και είπε ότι αγωνιστής είναι ο Γλέζος

​Με ανάγνωση των ονομάτων των δολοφονημένων από τον Σάββα Ξηρό ξεκίνησε την παρέμβασή της στην Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

«Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο χαράσσει νέες διαχωριστικές γραμμές και διχαστικές λογικές», είπε η βουλευτής της ΝΔ κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ότι παρεμβαίνει ακόμη και σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου τις οποίες εξέδωσε ο νυν υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

«Αλήθεια, δεν ρωτήσατε κύριε Παρασκευόπουλε τον κύριο Νικολούδη στερείται ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανθρωπίνων αισθημάτων και ευαισθησίας;», αναρωτήθηκε, υπενθυμίζοντας τις κατηγορίες και τις ποινές του Σάββα Ξηρού.

«Ο κατάλογος των θυμάτων του Σ.Ξηρού είναι μακρύς» πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά στα συνθήματα «περί λευτεριάς στον αγωνιστή Ξηρό» που ακούστηκαν σε καταλήψεις και γράφτηκαν σε πανό.

«Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό; Ότι ο Σάββας Ξηρός είναι αγωνιστής; Σε τι; Κατά της δικτατορίας; Κατά του φασισμού; Είναι αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;», διερωτήθηκε η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «για μένα αγωνιστής είναι ο Μανώλης Γλέζος. Αγωνιστής ήταν και ο Παύλος Μπακογιάννης, ο οποίος είχε αφιερώσει το βιβλίο του εναντίον των Συνταγματαρχών της Χούντας το 1968, σε όσους δεν υποτάχτηκαν στον ολοκληρωτισμό».

«Η δημοκρατία δεν εκδικείται, δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται» διεμήνυσε.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top