Βενιζέλος: Εκβιάζουμε τους Ευρωπαίους απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσουμε!

«Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα»

Βενιζέλος: Εκβιάζουμε τους Ευρωπαίους απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσουμε!

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που καταργεί τις φυλακές τύπου Γ’.

«Έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο τους τρεις πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης; Έχει η χώρα στρατηγική, ρυθμό ή προοπτική;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εσωτερική στάση πληρωμής και εξάντληση της ρευστότητας δηλώνοντας πως «στην οικονομία πάμε με ορόσημα που μετακινούνται όπως μια κινητή εορτή». Παράλληλα, επεσήμανε πως ακούμε από τη μία για διαπραγμάτευση και έντιμο συμβιβασμό και από την άλλη για ρήξη, έκανε λόγο για «άνοιγμα περιττών μετώπων και παιχνίδι με τη φωτιά» και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εκβιάζουμε τους Ευρωπαίους απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσουμε!».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο θέμα του κινδύνου της πτώχευσης εντός του ευρώ αλλά και του δημοψηφίσματος: «Λέτε ότι για το ατύχημα θα φταίνε οι Ευρωπαίοι και μετά μιλάτε για δημοψήφισμα. Το κρυφό χαρτί της κυβέρνησης είναι η έξοδος από το ευρώ μετακυλώντας την ευθύνη είτε στους κακούς Ευρωπαίους, είτε στους πολίτες με δημοψήφισμα;».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο –μεταξύ άλλων- προωθεί ευνοϊκές διατάξεις για κατάδικους όπως ο Σάββας Ξηρός, είπε: «Η κυβέρνηση διασπά το ενιαίο μέτωπο του δημοκρατικού τόξου κατά της τρομοκρατίας αντί να το χαλυβδώνουμε. Τεράστιο λάθος. Που πηγαίνει η χώρα; Η κυβέρνηση ξέρει; Υπάρχει πλήρης απουσία στρατηγικής σε όλα τα επίπεδα και ανεξέλεγκτες αντιφάσεις που δεν αφορούν το εσωτερικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά το αποτέλεσμα της τερατογένεσης�� ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει δημιουργηθεί σε εθνικολαϊκιστική βάση». Παράλληλα, επιτέθηκε και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, κάνοντας λόγο για «λεβεντοαπειλές» στο μεταναστευτικό.

Ο κ. Βενιζέλος στάθηκε στις δημόσιες εκκλήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση προς τον πρωθυπουργό για να αποσαφηνίσει ότι η θέση της κυβέρνησης είναι η τήρηση της νομιμότητας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «πως δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο».

Τέλος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για την αντιμετώπιση των καταλήψεων, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση τα χαρακτηρίζει περιθωριακά γεγονότα και τις αντιδράσεις των πρυτάνεων ως τρομοϋστερία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top