Δριμεία κριτική Δένδια στην διάταξη για αποφυλάκιση Ξηρού

«Γελοιότητα τα όσα υποστηρίζει η Χριστοδουλοπούλου για το μεταναστευτικό »

Ενθάρρυνση της ανομίας καταλόγισε στην κυβέρνηση, στη συνέντευξη του Αlpha 989, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με φόντο το ζήτημα των μεταναστών, τις Σκουριές, την κατάληψη της πρυτανείας αλλά και την τρομοκρατία.

«Δεν καταλαβαίνω τη λογική της ενθάρρυνσης, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δραστηριοτήτων έξω από το πλαίσιο της νομιμότητας. Η κυβέρνηση δίνει περίεργα μηνύματα στην κοινωνία, ότι κάποιοι μπορούν να λειτουργούν κι εκτός νομιμότητας. Θέλω να παρακαλέσω τον ΣΥΡΙΖΑ να ενηλικιωθεί σε ορισμένα θέματα. Δεν μπορεί να πορευθούμε σαν κοινωνία με αυτή τη λογική. Μας βλέπουν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ως παρία. Στο τέλος θα δεχτούν να φύγουμε γιατί θα βλέπουν πόσο ξένο πράγμα είμαστε. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο κακός ο ΣΥΡΙΖΑ, μας πηγαίνει πολύ πίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Διερωτήθηκε «τί παιχνίδι παίζεται σε όλη την Αθήνα; Γιατί αφήνουμε να κυλήσει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν τον Ιούνιο το 2012; Από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 τα περιστατικά αυτά είχαν ελαχιστοποιηθεί. Τώρα γυρνάμε πίσω σε προηγούμενες εποχές και πρέπει η κυβέρνηση αυτό να το σταματήσει. Όσοι ζουν στο κέντρο δικαιούνται την προστασία της περιουσίας τους».

Αναφερόμενος προσωπικά στον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είπε: «έχω πολύ καλή εικόνα για τον κ. Πανούση. Δεν το προσωποποιώ, δεν μπορώ να πω ότι φταίει ένας υπουργός, είναι συνολικό θέμα της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς για τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής ο κος Δένδιας απάντησε: «σαν θέμα το είχα χειριστεί ως υπουργός. Είχαν αρχίσει κάτι επιθέσεις κομάντο στις Σκουριές κλπ. Το ελληνικό κράτος οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα, δεν είναι θέμα κυβέρνησης. Εάν, όπως φαίνεται από τις αποφάσεις του ΣτΕ, η επένδυση στις Σκουριές είναι νόμιμη τότε θα πρέπει να συνεχίσει τη δραστηριότητα. Δεν καταλαβαίνω τη λογική της ενθάρρυνσης ακραίων πτερύγων του ΣΥΡΙΖΑ για να σταματήσε�� μια διαδικασία εξόρυξης μετάλλου».

Χαρακτήρισε «πρόδηλη γελοιότητα» τις αιτιάσεις εναντίον του από την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι δεν αξιοποίησε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος και πρόσθεσε «η χώρα το 2011 νομοθέτησε ένα σχέδιο που εγκρίθηκε, αυτό κλήθηκα εγώ να υλοποιήσω με κάποιες τροποποιήσεις. Το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου, δημιουργήθηκε υπηρεσία ασύλου, αρχή προσφύγων, προ-αναχωρησιακά κέντρα και το πιο σύγχρονο σύστημα επιστροφών στην Ευρώπη. Είχαμε ξεκινήσει να φτιάχνουμε και ανοιχτές δομές φιλοξενίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε εναντίον, όταν αρχίσαμε την πρώτη στην Αγία Βαρβάρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν διαμαρτυρία».

Κληθείς να σχολιάσει τη φωτογραφική διάταξη για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, ο πρώην υπουργός είπε: «αναρωτιέμαι αν οι εισηγητές της διάταξης αισθάνονται τύψεις στη μνήμη των νεκρών. Είμαστε όλοι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας. Πώς από εκεί και πέρα να μην καταλαμβάνονται οι πρυτανείες όταν η ίδια η ανθρώπινη ζωή αφαιρείται και το ελληνικό κράτος το επιβραβεύει».

Τέλος, ο κος Δένδιας σχολίασε ότι «επί τρεις μήνες η κυβέρνηση παίζει, αντί να διαπραγματεύεται. Καλείται σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο να πάρει τα μέτρα … Μέχρι τώρα δεν τους έχει προτείνει μέτρα, εκτός αν μέτρα είναι το να πάμε με το πουκάμισο έξω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top