Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Ας γίνω εγώ η Ιφιγένεια, αλλά πρέπει να βρούμε λύση για τους πρόσφυγες»

Έκανε έκκληση στους δημάρχους για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών

​Αμετανόητη δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου για την δήλωσή της ότι δεν υπάρχουν μετανάστες στις πλατείες, και ότι βγαίνουν τα πρωινά για να… λιαστούν.

Μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων, η κα Χριστοδουλοπούλου επιτέθηκε στα ΜΜΕ και τα κατηγόρησε ότι έπαιζαν επί δέκα λεπτά τη δήλωσή της και μόνο ένα λεπτό τους 400 νεκρούς μετανάστες στην Ιταλία.

Όπως είπε, τη Δευτέρα του Πάσχα περπάτησε στην Αθήνα και δεν είδε να κοιμούνται στις πλατείες μετανάστες. Την Τρίτη του Πάσχα μάλιστα σε εκπομπή που ήταν καλεσμένη της είπαν ότι μετανάστες κοιμούνται στα παγκάκια κι ότι έχουν πλάνα που το δείχνουν.

Τότε εκείνη τους ζήτησε να δείξουν βραδινά πλάνα γιατί το πρωί οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν στις πλατείες για να… λιαστούν.

«Ακόμα και τώρα έξω με ρωτούσαν κάποιοι αν μετάνιωσα για την δήλωσή μου. Δεν θέλουν να διαπαιδαγωγήσουμε την ελληνική κοινωνία. Απομόνωσαν ένα σημείο από όλη την συζήτηση και έπαιξαν 10 λεπτά στις ειδήσεις τη δικιά μου δήλωση και μόλις ένα λεπτό το ναυάγιο στην Ιταλία με τους 400 νεκρούς μετανάστες. Μας χτυπάνε αλύπητα. Ας γίνω εγώ Ιφιγένεια, αλλά πρέπει να βρούμε λύση», είπε η κα Χριστουλοπούλου.

Έκανε μάλιστα έκκληση στους δημάρχους να συμβάλλουν και να βοηθήσουν την κυβέρνηση στη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας των μεταναστών.

«Σας κάνω έκκληση, όπως θα κάνω το Σάββατο ��αι με τους Περιφερειάρχες που έχω καλέσει. Όλοι να κάνετε κάτι. Έστω και μικρό, 20 ατόμων, 80 ατόμων, 100. Μέχρι εκεί, δεν θέλουμε γκέτο. Θέλουμε να αντιμετωπίζονται κι αυτοί οι άνθρωποι, σαν άνθρωποι, αλλά κατανοούμε και την κο��νωνία, γιατί μέσα στο πρόβλημα είναι ο ανθρωπισμός, η νομική αντιμετώπιση, αλλά και η ασφάλεια», είπε.

Καθησύχασε μάλιστα τους δημάρχους ότι οι πρόσφυγες έχουν μηδέν παραβατικότητα και ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα πάνε στην Ευρώπη και όχι πώς θα κλέψουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top