Γ. Πανούσης: «Βρισκόμαστε στις τελευταίες ώρες της κατάληψης της Πρυτανείας»

«Κάποιοι θέλουν να μπουν τα ΜΑΤ για να γίνουν ήρωες»

Γ. Πανούσης: «Βρισκόμαστε στις τελευταίες ώρες της κατάληψης της Πρυτανείας»

​Την άποψη ότι η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ διανύει τις τελευταίες της ώρες εξέφρασε το βράδυ της Τετάρτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, μιλώντας στην εκπομπή On Line.

«Στο πανεπιστήμιο παίζεται ένα στοίχημα. Κανείς δεν λέει να μπουν τα ΜΑΤ μέσα. Η κυβέρνηση δεν έχει βεντέτα με τους αναρχικούς. Πρέπει να δούμε όμως ποιοι είναι πίσω από όλα αυτά. Πού το πάνε; Ποιοι το κινούν; Και αυτό να γίνει αναίμακτα, χωρίς να ανοίξουν κεφάλια. Αυτό το φαινόμενο είναι κοινωνικό δεν έχει σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Εύκολο πράγμα μια εντυπωσιακή εκκένωση αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας», είπε ο κ. Πανούσης, αποκαλύπτοντας ότι είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και μετά από αυτή αποφασίστηκε και η αλλαγή στάσης της αστυνομίας απέναντι στους καταληψίες.

Μάλιστα, μιλώντας για τους ανθρώπους που κάνουν τις καταλήψεις, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι επιδιώκουν την επέμβαση των ΜΑΤ για να γίνουν ήρωες και έστειλε μήνυμα ότι η ανοχή τελειώνει.

«Κάποιοι θέλουν να μπούμε μέσα με ΜΑΤ για να γίνουν ήρωες. Κάποιοι θέλουν μια κόντρα με την Αριστερά. Δεν πρόκειται περί ανοχής. Ούτε αδυναμίας του κράτους να αντιπαρατεθεί με ανθρώπους που φορούν κουκούλες. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εκβιάζεται και να έχει καθαρό μυαλό όταν παίρνει αποφάσεις. Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό και ανταλλάξαμε απόψεις. Γι’ αυτό και η διαφορετική αντιμετώπιση που φάνηκε από σήμερα. Η ήπια διαχείριση (και όχι η ανοχή), τελείωσε. Φτάσαμε στα όρια. Τελειώνουμε», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν αντιμετωπίζουμε αστυνομικά προβλήματα. Εκεί υπάρχει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ που ξέρει τι πρέπει να κάνει. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που δεν τα έλυσε η αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να το λύσει η αστυνομία. Θλίβομαι για την κατάσταση και ζητώ συγγνώμη από τους φοιτητές αλλά τελειώνουμε. Βρισκόμαστε στις τελευταίες ώρες της κατάληψης».

Ο κ. Πανούσης επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα περιφρούρησης στα πανεπιστήμια, καλώντας τους Πρυτάνεις να ανοίξουν τις πόρτες του Πολυτεχνείου για να δούμε ποιοι το έχουν μετατρέψει σε εργαστήριο κατασκευής μολότοφ.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν σκέφτεται την παραίτηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απάντησε:

«Οι αντιεξουσιαστές αλλά και έγκριτοι πολιτικοί μου ζητάνε να παραιτηθώ. Εγώ δεν είμαι πολιτικός καριέρας είναι τιμή η θέση που μου έδωσε ο Τσίπρας. Ψυχικά το έχω σκεφθεί να παραιτηθώ , πολιτικά όμως όχι. Συζητάμε τρεις φορές την ημέρα με τον Τσίπρα για να λυθούν τα ζητήματα, δεν είμαι αποκομμένος από τον πρωθυπουργό. Για εμένα αυτό είναι το μήνυμα και το κλειδί και η κόκκινη γραμμή με το παρελθόν, δημοκρατία σημαίνει ισοπολιτεία αλλά όχι συγκάλυψη της ένοπλης βίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top