Λαφαζάνης: Χρειαζόμαστε ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική

«Στόχος να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ανατολής και Δύσης»

Λαφαζάνης: Χρειαζόμαστε ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα προοδευτική, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας.

«Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, έχει κάνει θετικά βήματα στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης, αν και βεβαίως, αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν είναι πάρα πολλά. Το κυριότερο, όμως, πρόβλημα για την οικονομία μας στον ενεργειακό τομέα, εξακολουθεί να παραμένει το υψηλότατο ενεργειακό κόστος, το οποίο για να αντιμετωπιστεί απαιτεί να ακολουθήσει η χώρα μας μια νέα προοδευτική, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, μέρος της οποίας είναι να καταστεί πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ανατολής και Ευρώπης» επεσήμανε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικότερο κοινωνικό θέμα στον τομέα της ενέργειας αποτελούν «η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και της ενεργειακής στέρησης για σημαντικά τμήματα των πληθυσμών των χωρών της ΕΕ».

«Οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενεργειακή απόδοση δεν πρέπει να είναι δογματικά ισοπεδωτικές αλλά να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες κάθε κράτους-μέλους, όπως θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη ζητήματα όπως το ενεργειακό μίγμα, η ενεργειακή ζήτηση, οι κλιματολογικές συνθήκες κλπ» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top