Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για να λάβει 426 εκ. ευρώ για το μεταναστευτικό!

Γιατί δεν μπορούμε να εισπράξουμε τη χρηματοδότηση

Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για να λάβει  426 εκ. ευρώ για  το μεταναστευτικό!
Απίστευτο και όμως ελληνικό: Τη στιγμή που το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας, έχουν εγκριθεί κονδύλια από την ευρωπαϊκή επιτροπή για την περίοδο 2014-2020, τα οποία όμως δεν μπορούμε να εισπράξουμε γιατί η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει σχέδιο!

Από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης προβλέπονται 259,2 εκατομμύρια ευρώ και από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας 166,8 εκατομμύρια ευρώ.

��όλις χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι «το προσφυγικό ζήτημα είναι ένα ζήτημα διεθνές και όχι ελληνικό, απαιτεί σοβαρότητα, ψυχραιμία, ανθρωπιά».

Δεν αναφέρθηκε όμως και στον απαιτούμενο σχεδιασμό. Από τα δύο Ταμεία περιμένουν για την Ελλάδα συνολικά 426 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την Γερμανία έχουν εγκριθεί 339, 6 εκατομμύρια ευρώ, για την Γαλλία 420,5 εκατομμύρια ευρώ και για την Ολλανδία 131 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας για το ζήτημα στην συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας δήλωσε: «Το τραγικό πρόβλημα αυτής της Κυβέρνησης είναι ότι δεν έχει καμία πολιτική. Έχει απλώς μια γενική τοποθέτηση επί παντός επιστητού… Μόνο αν απορροφάς τα χρήματα που σου δίνουν και μόνο αν έχεις καταθέσει σαφές σχέδιο δικαιούσαι χρηματοδότησης».

Ο χρόνος πάντως τρέχει, το μεταναστευτικό αποτελεί μείζον θέμα για την Ελλάδα και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ παραμένουν ανεκμετάλλευτα στα ευρωπαϊκά ταμεία...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top