Δένδιας: δεν ξέρει τι κάνει η Κυβέρνηση σε οικονομία και μεταναστευτικό

Σκληρή κριτική και στη διάταξη για την αποφυλάκιση Ξηρού

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομ��α και το μεταναστευτικό, αλλά και όχι μόνο, άσκησε ο Βουλευτής Β’ Αθήνας της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

«Ουδείς σε αυτή την χώρα καταλαβαίνει που πάμε. Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται τρεις μήνες, αλλά δεν έχουμε αντιληφθεί που θέλει να πάει τα πράγματα και ποιες είναι οι προτεραιότητ��ς της. Αναγγέλλει κάθε φορά “επιτυχίες” σε μία διαπραγμάτευση που ποτέ δεν τελειώνει και το αποτέλεσμα είναι ότι η αγορά έχει “στεγνώσει”» δήλωσε ο κ. Δένδιας για την οικονομία.

Για την πολιτική της Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και τα όσα επικαλείται η Κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι «το μεγάλο πρόβλημα αυτής της Κυβέρνησης είναι ότι δεν έχει καμιά πολιτική» και πρόσθεσε : «Διαλύθηκε ό,τι είχαμε στήσει εμείς και δεν μπήκε τίποτα στη θέση του. Αυτό η χώρα το πληρώνει και θα το πληρώνει πανάκριβα. Πηγαίνετε σας παρακαλώ στο κέντρο της Αθήνας να δείτε τα χάλια στα οποία επανήλθε. Σε λίγο καιρό θα είναι ακριβώς εκεί που το παρέλαβα τον Ιούνιο του 2012».

Σχετικά με τα προαναχωρησιακά κέντρα ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που τα προβλέπει και πως ό,τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν συμβατό με το Κοινοτικό Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Για τον ισχυρισμό της κ. Χριστοδουλοπούλου ότι δεν δημιουργήθηκαν 2.500 θέσεις σε ανοικτές δομές, σχολίασε: «Μας λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προλάβαμε να δημιουργήσουμε 2.500 θέσεις σε ανοικτές δομές, γιατί πράγματι προτιμήσαμε να ξεκινήσουμε με τις κλειστές. Μήπως όμως ψήφισε την διάταξη όταν την έφερα για να γίνουν; Μήπως όταν ξεκίνησαν οι εργασίες στην Αγία Βαρβάρα, πήγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν τις μπουλντόζες και τις αναβάλλαμε για μετά τις εκλογές; Τι έγινε μετά δεν ξέρω, θα πρέπει να ερωτηθεί ο διάδοχός μου. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε ένα πράγμα να γίνει, από αυτά που ισχυρίζεται τώρα ότι δεν έγιναν;».

Αναφορικά με την απορρόφηση των χρημάτων από την Ε.Ε ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «μόνο εάν απορροφάς τα χρήματα και έχει σαφές σχέδιο σου δίνουν χρηματοδότηση. Εδώ έχουμε μία αλλοπρόσαλλη Κυβέρνηση, η οποία φωνάζει για χρήματα αλλά δεν λέει τι θα τα κάνει» και συμπλήρωσε: «Η Κυβέρνηση λέει ότι δεν θέλει κλειστά Κέντρα Κράτησης και ότι δεν έχει 2.500 θέσεις σε ανοιχτές δομές. Γιατί δεν κάνει τα κλειστά Κέντρα ανοιχτά; Ποιος την εμποδίζει; Εδώ μιλάμε για αστεία πράγματα από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι κάνουν».

Τέλος, άσκησε κριτική στη διάταξη, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που οδηγεί στην αποφυλάκιση ��ρομοκρατών για λόγους υγείας, όπως του Σάββα Ξηρού:
«Το ότι το Κράτος σχεδιάζει διάταξη με την οποία θα απελευθερωθούν άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, είναι βαρύτατο ολίσθημα εις βάρος του Κράτους Δικαίου. Εις βάρος αν θέλετε της μνήμης των νεκρών τους οποίους θρηνήσαμε όλοι. Αυτό που συμβαίνει με αυτήν την Κυβέρνηση είναι απίστευτο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top