Ένταση στο υπουργείο Εργασίας: Συνδικαλιστές μπούκαραν την ώρα που μιλούσε ο υπουργός

Διέκοψαν το διάλογο της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους

​Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο μπούκαραν στην αίθουσα, όπου πραγματοποιούνταν η συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Οι συνδικαλιστές μπήκαν στην αίθουσα όταν στο βήμα ήταν ο υπουργός Εργασίας και κατέθεσαν υπόμνη��α με το οποίο ζητούσαν την επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ.

Ο κ. Σκουρλέτης τους επεσήμανε ότι για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τα εργασιακά, ενώ τους κατηγόρησε ότι όλα αυτά τα κάνουν για επικοινωνιακούς λόγους.

Σε δηλώσεις του μάλιστα μετά από το περιστατικό ο υπουργός Εργασίας είπε:

«Με πρωτοβουλία του υπουργείου καλέσαμε τους κοινωνικούς εταίρους, εργοδότες και εργαζόμενους για να τους παρουσιάσουμε τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες που αφορούν στην σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα, αλλά και την αποκατάσταση του πραγματικού περιεχομένου των συλλογικών συμβάσεων».

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εμμένει στη λογική του κ��ινωνικού διαλόγου και είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις και αναφερόμενος στο συμβάν με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είπε:

«Ορισμένα σωματεία θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή που ξαναμπαίνει μπρος ο κοινωνικός διάλογος, που υπάρχει μια αποφασιστική στάση της κυβέρνησης να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι φωνή, δικαιώματα, όπλα, να παρέμβουν και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις. Αναρωτιέμαι, αν τελικά αυτός ο τρόπος της παρέμβασης βοηθά κάτι που αναγνωρίζεται από όλους σχεδόν ότι είναι αναγκαίο ή τελικά δεν είναι και τόσο χρήσιμος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top