Α. Φλαμπουράρης: «Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω»

Στον έντιμο συμβιβασμό ποντάρει η κυβέρνηση

Α. Φλαμπουράρης: «Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω»

​Την βεβαιότητά του ότι οι εταίροι μας θα κάνουν πίσω και θα καταλήξουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό εξέφρασε στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο υπουργός Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές.

«Μας κατηγορούν ότι καθυστερούμε. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπογράψει ό,τι μας ζητούν. Τι να υπογράψουμε; Μειώσεις μισθών και συντάξεων ή ομαδικές απολύσεις; Το θέμα είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, το πότε δεν παίζει ρόλο», είπε ο κ. Φλαμπουράρης, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

«Οι δανειστές επιδιώκουν όσο το δυνατόν περισσότερο να πιέζουν για να κερδίζουν περισσότερα, όχι γιατί θεωρούν πως αυτό είναι λύση για την ελληνική κοινωνία και οικονομία αλλά γιατί θέλουν ουσιαστικά να επιβάλλουν την επιλογή που επέβαλαν πριν από πέντε χρόνια και η οποία αποδείχθηκε καταστροφική», είπε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας ότι τελικά θα κάνουν πίσω.

«Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα τους στοιχίσει πολλά», τόνισε.

Ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι η εντολή που πήρε η κυβέρνηση είναι συμφωνία με τους δανειστές και παραμονή στο ευρώ, ενώ αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα των μεταναστών είπε:

«Λύση δεν μπορούμε να βρούμε μόνοι μας. Πρέπει να βρει λύ��η η ΕΕ. Για να λύσουμε το θέμα αυτό είτε θα πρέπει να τους ρίχνουμε στη θάλασσα, είτε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανθρώπινες για τις πέντε - δέκα μέρες που θα μένουν εδώ».

Τέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Για ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για την πορεία της χώρας παρότι έχουμε την εντολή να μην υποχωρήσουμε, δεν θα ήταν κακό να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top