4 μέτρα προτείνει και το Ποτάμι για το μεταναστευτικό

«Το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται ξανά σε αποθήκη ανθρώπων»

Τέσσερα μέτρα προτείνει και από την πλευρά το Ποτάμι στην κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, είναι γνωστό ότι "το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται ξανά μέρα με τη μέρα σε αποθήκη ανθρώπων".

"Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει όσο είναι ακόμα καιρός ότι το μεταναστευτικό δεν είναι απλώς ένα κοινωνικό ζήτημα στο οποίο μπορούν να πειραματίζονται οι συνιστώσες της. Είναι μεγάλο εθνικό θέμα, που αν δεν αντιμετωπισθεί, θα επιφέρει πολλά δεινά στα νησιά, στον Έβρο και στη συνέχεια σε ��λη την Ελλάδα", τονίζει το Ποτάμι.

Ζητάει ακόμη από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex καθώς "τα σύνορά μας είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να προστατεύονται από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις με λεφτά όλης της Ευρώπης".

Κάνει λόγο επίσης για ανάγκη συνεννόησης με την Τουρκία ώστε "να πάψει ο στρατός και η αστυνομία της να κάνουν ξανά τα 'στραβά μάτια' στις καραβιές των μεταναστών και των προσφύγωv, που ρίχνουν κάθε μέρα οι δουλέμποροι στο Αιγαίο".

Επίσης τονίζει τη σημασία να επέλθει "συμφωνία με τους εταίρους μας να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί στην περίθαλψη και τη φιλοξενία των προσφύγων που καταφεύγουν στην Ελλάδα- άρα στην Ευρώπη- για σωθούν από τους πο��έμους και τις εμφύλιες συρράξεις".

Τέλος σημειώνει ότι απαιτείται ένα "νέο θεσμικό και νομικό πλαίσιο -να τελειώσουν οι εκκρεμότητες με τους μετανάστες, να γίνουν σαφείς οι προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα και βέβαια να δοθεί ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών, που γεννιούνται και μεγαλώνουν στη χώρα μας".

Καταλήγει το Ποτάμι λέγοντας ότι "η τακτική της 'μη πολιτικής', που επιλέγει η κυβέρνηση σε μια σειρά από τομείς (από τις καταλήψεις μέχρι τις παραχωρήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις) -αν επικρατήσει και στο θέμα της μετανάστευσης- θα δημιουργήσει σύντομα ανήκεστο βλάβη στην κοινωνία και τη χώρα".
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top