Δεν συνεργάζεται μαζί της η κυβέρνηση: Τα μαζεύει και φεύγει από την Ελλάδα η Task Force!

Διαλύεται η Ομάδα Δράσης – Σε άλλο πόστο στην ΕΕ οι 50 εργαζόμενοι σε αυτήν

Μια αποκάλυψη που θα προκαλέσει… θόρυβο κάνει το Reuters.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να συνεργαστεί με την Task Force, την ομάδα εμπειρογνωμόνων της ΕΕ που είχε στόχο να βοηθήσει στον εκσυχρονισμό της δημόσιας διοίκησης! Ως αποτέλεσμα, η Task Force θα διαλυθεί και θα αποχωρήσει από την Ελλάδα!

Το Reuters, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους με γνώση του ��έματος, τονίζει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα θορυβήσει ορισμένες χώρες-μέλη της ΕΕ οι οποίες είναι ήδη ενοχλημένες με την πρόθεση της Αθήνας να εγκαταλείψει κάποιες μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά το προσωπικό (περίπου 50 υπάλληλοι), θα μετακινηθούν σε άλλον τομέα της Κομισιόν, ο οποίος θα έχει ως αποστολή να βοηθά κάθε χώρα που τη χρειάζεται και όχι μόνον την Ελλάδα. Εξάλλου, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ θα αποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες από την Αθήνα, αναλαμβάνοντας νέο ρόλο.

reuttt.jpg

«Πρέπει οπωσδήποτε να την αποκαλούμε Task Force; Η λογική είναι ότι το μοντέλο της Task Force μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με αντίστοιχες δυσκολίες» αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα στην τελευταία συνάντησή τους ότι η αποστολή της Task Force λήγει και θα αντικατασταθεί από έναν νέο θεσμό με τον ίδιο ρόλο, αλλά για όλα τα κράτη-μέλη» αναφέρει στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατήσει επαφή με την Task Force αλλά δεν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Είναι πολιτικό το ζήτημα» τονίζει, εξάλλου, ένας άλλος Έλληνας αξιωματούχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top