Σύμβουλος Σόιμπλε: «Η Ελλάδα επιδιώκει το Grexit»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την συνέντευξή του

​Ο Γερμανός οικονομολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας του Μάνχαιμ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Κλέμενς Φούεστ μέχρι πρόσφατα ήταν εναντίον μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, όμως στην σημερινή του συνέντευξη φαίνεται να άλλαξε γνώμη!

Στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» ο 46χρονος σύμβουλος του Σόιμπλε είπε : «Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι πραγματικά θέλει η κυβέρνηση. Έχει κανείς την εντύπωση ότι προτίθενται να εφαρμόσουν Grexit».

fuest_der_standard.jpg
Ο Φουέστ μάλιστα, υποστηρίζει ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ δεν θα επιφέρει τεράστιο πρόβλημα στις αγορές αλλά στην ίδια τη χώρα.

«Το κύριο πρόβλημα δεν είναι η σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών. Πιο σημαντικές είναι οι πολιτικές συνέπειες και οι οικονομικές συνέπειες, ιδίως για την ίδια την Ελλάδα».

Εκφράζει δε τον φόβο ότι αν η υψηλή αβεβαιότητα παραμένει μέσα στους επόμενους μήνες σχετικά με το μέλλον της χώρας, η κρίση στην Ελλάδα θα ενταθεί.

«Με αυτή την έννοια, νομίζω ότι είναι ανεύθυνο, το πώς συμπεριφέρεται η ελληνική κυβέρνηση» υποστηρίζει και προσθέτει: «Αν πραγματικά θέλετε να βγείτε, δεν θα πρέπει να περιμένετε άλλο έτσι» σημειώνει.

Ο γερμανός οικονομολόγος εκτιμά ότι δεν διακρίνει προσπάθεια της Ελλάδας να φέρει ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα ανακούφισης και στην πολιτική λιτότητας, καλεί την κυβέρνηση να αρχίσει «μια σοβαρή συζήτηση με τους δανειστές για το πώς θα επιτύχει τους στόχους εξυγίανσης στον κρατικό προϋπολογισμό» υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν είναι αδύνατο να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ αυτών και στοιχειωδών κοινωνικών κεκτημένων.

Προτείνει δε, αύξηση του φόρου στα ακίνητα, ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων και εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει «η κυβέρνηση στην Ελλάδα προσλαμβάνει ανθρώπους στο δημόσιο τομέα, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει ήδη πολλούς υπαλλήλους, αυξάνει τον κατώτατο μισθό και σταματά τις ιδιωτικοποιήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top