Τώρα αρχίζει η Εβδομάδα των Παθών για την κυβέρνηση-Τρίτο Μνημόνιο σχεδιάζουν οι Γερμανοί

Σε αγώνα δρόμου εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις-Αρνητικό το κλίμα για την Ελλάδα

Τώρα αρχίζει η Εβδομάδα των Παθών για την κυβέρνηση-Τρίτο Μνημόνιο σχεδιάζουν οι Γερμανοί

​Η Εβδομάδα των Παθών για την ελληνική κυβέρνηση… σήμερα ξεκινά, καθώς μέχρι τις 24 Απριλίου θα πρέπει να δώσει έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

Αρχικά, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει μέχρι τις 20 Απριλίου να έχει επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, η οποία στη συνέχεια θα αξιολογηθεί από τους θεσμούς, έπειτα θα σταλεί προς επεξεργασία στο Euro Working Group, για να καταλήξει στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Την ίδια στιγμή, το κλίμα στο εξωτερικό για την Ελλάδα δεν είναι καθόλου ευνοϊκό, καθώς το Σαββατοκύριακο η γερμανική εφημερίδα FAS προκάλεσε την οργή του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλώντας τους Έλληνες εκπροσώπους «ταξιτζήδες», ενώ στη συνέχεια το Reuters με άρθρο-βόμβα, τόνιζε πως ίσως η χώρα μας να έκαψε την καλύτερη ελπίδα της για συμφωνία.

Σαν να μην έφταναν αυτά, δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως οι Γερμανοί ετοιμάζουν τρίτο Μνημόνιο για την Ελλάδα, πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για το προηγούμενο!

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, Μαρσέλ Φτάτσερ, δήλωσε στο πρακτορείο (Bloomberg) πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για τα επόμενα τρία χρόνια το οποίο ανέρχεται σε 30-40 δις ευρώ, καθώς όπως λέει η τελευταία δόση του προηγούμενου δανείου δεν είναι αρκετή για να καλυφθεί το πρόβλημα.

Παράλληλα τονίζει πως ένα τρίτο πρόβλημα θα πάει «πακέτο» με μέτρα και μεταρρυθμίσεις:

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την ελληνική κυβέρνηση είναι η χρηματοδότησή της. Όσο δεν λαμβάνει χρήματα από τους θεσμούς πιέζεται αρκετά.

Ωστόσο, ακόμη και αυτή η χρηματοδότηση δεν θα λύσει τα προβλήματά της. Το πιο επείγον είναι τι θα γίνει το καλοκαίρι. Είναι φανερό πως θα ξεκινήσει μια συζήτηση για ένα νέο πακέτο που θα έχει χρονική διάρκεια τρία χρόνια και θα είναι ύψους 30-40 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στην ερώτηση αν θα έχει υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 24 Απριλίου, δεν δίστασε να πει πως «δεν παίρνω και τόσο σοβαρά την ημερομηνία που έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, γιατί έχουμε δει και στο παρελθόν να μην τηρούνται οι προθεσμίες, όμως γενικά είμαστε σε καλό δρόμο. Τα σημάδια που ακούω εδώ στη Γερμανία, είναι ότι “θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα” και θεωρώ πως είναι ξεκάθαρο ότι τώρα αυτό που έχει να κάνει η Ελλάδα είναι να στείλει το δικό της μήνυμα ότι είναι έτοιμη να δεσμευτεί. Τα τελευταία πέντε χρόνια βλέπουμε το ίδιο έργο, δηλαδή την τρόικα να ζητά περισσότερα και την ελληνική πλευρά να κάνει τα λιγότερα που πρέπει, δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα και γι’ αυτό πιστεύω πως στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε συμφωνία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top