«Η Ελλάδα προκάλεσε σοκ και απογοήτευση στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης»

Τι αναφέρει γερμανική εφημερίδα για τις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας-«Ταξιτζής» ο Έλληνας εκπρόσωπος

​Σοκ και απογοήτευση φέρεται να έχει προκαλέσει η Ελλάδα στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Η Γερμανική εφημερίδα σύμφωνα με πηγές, αναφέρει σε δημοσίευμα της πως στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει απογοήτευση και σοκ όπως αναφέρει η FAS, τόσο για την έλλειψη πρωτοβουλίας της Αθήνας στις μεταρρυθμίσεις, όσο και για την απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου, ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε τον Έλληνα εκπρόσωπο… «ταξιτζή», λέγοντας συγκεκριμένα πως ζήτησε χρήματα σαν ταξιτζής, επιμένοντας πως αν δεν εκταμιευθούν η Ελλάδα σύντομα θα χρεοκοπήσει.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως δεν πιστεύουν ότι η ��ατάσταση στην Αθήνα είναι όπως περιγράφεται, καθώς και ότι θα ήταν εσωτερικό πολιτικό ζήτημα αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να καταβάλλει ολόκληρες συντάξεις και μισθούς.

Τέλος, η FAS παρατηρεί πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πρέπει να καταθέσει στην Μπούντεσταγκ, την κάτω Βουλή της Γερμανίας, προς ψήφιση οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.