«Η Ελλάδα προκάλεσε σοκ και απογοήτευση στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης»

Τι αναφέρει γερμανική εφημερίδα για τις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας-«Ταξιτζής» ο Έλληνας εκπρόσωπος

«Η Ελλάδα προκάλεσε σοκ και απογοήτευση στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης»

​Σοκ και απογοήτευση φέρεται να έχει προκαλέσει η Ελλάδα στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Η Γερμανική εφημερίδα σύμφωνα με πηγές, αναφέρει σε δημοσίευμα της πως στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει απογοήτευση και σοκ όπως αναφέρει η FAS, τόσο για την έλλειψη πρωτοβουλίας της Αθήνας στις μεταρρυθμίσεις, όσο και για την απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου, ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε τον Έλληνα εκπρόσωπο… «ταξιτζή», λέγοντας συγκεκριμένα πως ζήτησε χρήματα σαν ταξιτζής, επιμένοντας πως αν δεν εκταμιευθούν η Ελλάδα σύντομα θα χρεοκοπήσει.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως δεν πιστεύουν ότι η ��ατάσταση στην Αθήνα είναι όπως περιγράφεται, καθώς και ότι θα ήταν εσωτερικό πολιτικό ζήτημα αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να καταβάλλει ολόκληρες συντάξεις και μισθούς.

Τέλος, η FAS παρατηρεί πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πρέπει να καταθέσει στην Μπούντεσταγκ, την κάτω Βουλή της Γερμανίας, προς ψήφιση οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top