Μέτρα κατά του κρυμμένου πλούτου και της φοροδιαφυγής προανήγγειλε ο Ευ. Τσακαλώτος

«Κρίσιμη η διαπραγμάτευση του Ιουνίου»

Μέτρα κατά του κρυμμένου πλούτου και της φοροδιαφυγής προανήγγειλε ο Ευ. Τσακαλώτος

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», προανήγγειλε μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του κρυμμένου πλούτου, προκειμένου η κυβέρνηση να φτάσει σε μια κατ' αρχήν συμφωνία με τους εταίρους.

Στη συνέχεια, ο ίδιος εξήγησε ότι: «η πιο κρίσιμη φάση θα είναι η μεγάλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου για το χρέος».

Και πρόσθεσε: «Η δέσμευσή μας είναι να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 1%-1,5%. Η μέχρι πρότινος πρακτική ήταν αυτά τα πλεονάσματα να επιτυγχάνονται με υπέρμετρες θυσίες των ασθενέστερων. Τα πλεονάσματα θα έρθουν από αυτούς που μπορούν με βάση την οικονομική τους δυνατότητα και οι οποίοι απέφυγαν τόσα χρόνια να συμβάλουν όσο θα έπρεπε. Θα είναι μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, του κρυμμένου πλούτου».

Τέλος, σε ότι αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο σχεδιασμός μας είναι να εμποδίσουμε τις μειώσεις συντάξεων και γι' αυτόν τον λόγο δεν θα εφαρμόσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Δεν γίνεται άλλο να μειώνονται μισθοί και συντάξεις όσο και αν επιμένουν οι δανειστές μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top