Καυγάδισαν Λαγκάρντ και Βαρουφάκης επειδή η επικεφαλής του ΔΝΤ μίλησε για «Grexit»

ΔΕΙΤΕ τι είπε στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών και πως της απάντησε

Καυγάδισαν Λαγκάρντ και Βαρουφάκης επειδή η επικεφαλής του ΔΝΤ μίλησε για «Grexit»

​Μια έντονη λογομαχία είχαν Κριστίν Λαγκάρντ και Γιάνης Βαρουφάκης κατά την συνάντηση της περασμένης εβδομάδας (ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών) στην Ουάσιγκτον.

Παρά το φιλικό κλίμα με το οποίο αρχικά θέλησαν να παρουσιάσουν τις συνομιλίες τους, η πραγματικότητα φαίνεται πως απέχει αρκετά, καθώς τα πνεύματα οξύνθηκαν ανάμεσα στην επικεφαλής του ΔΝΤ και τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ έκανε λόγο για Grexit:

«Θα είναι καταστροφή για τον ελληνικό λαό η έξοδος από την Ευρωζώνη. Θα είναι ολέθριο λάθος εν το επιτρέψετε ή το επιδιώξετε», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας πως «εμείς και οι υπόλοιποι Θεσμοί είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αλλά οι Έλληνες θα βιώσουν φρικτές καταστάσεις».

Η εν λόγω φράση χαρακτηρίστηκε πολύ ενοχλητική, παγώνοντας στιγμιαία τους συνομιλητές της, με τον Γιάνη Βαρουφάκη στη συνέχεια να της απαντά με έντονο ύφος:

«Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο (σ.σ. Grexit). Αλλά δεν θα είναι αναίμακτη η κατάσταση για κανέναν (συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της Ευρώπης και της ΕΚΤ) εάν αυτό συμβεί. Βοηθήστε να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις και περάστε το μήνυμα στην ΕΚΤ να μη συμπεριφέρεται εχθρικά στην Ελλάδα και να σταματήσει την ασφυξία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top