Μας μαυρίζει την καρδιά Πασχαλιάτικα η Λαγκάρντ: Ζητά μέτρα για τις συντάξεις!

Επιφυλακτική με τη νέα κυβέρνηση τονίζει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις

Μας μαυρίζει την καρδιά Πασχαλιάτικα η Λαγκάρντ: Ζητά μέτρα για τις συντάξεις!

Τι και αν χθες εμφανίστηκε ικανοποιημένη που πήρε όπως είπε, τα χρήματα της από την Ελλάδα, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή…. η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, επανήλθε με νέες δηλώσεις, όχι και τόσο ενθαρρυντικές για την χώρα μας!

Η σιδηρά κυρία του Ταμείου εξέφρασε την ανησυχία της για το εάν θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση τα όσα συμφωνήθηκαν με τους εταίρους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο.

«Το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι καταδικασμένο να επιβαρύνει αρκετά την ελληνική οικονομία, δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αναμορφωθεί» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο PBSBNewsHour.

«Συνομίλησα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών την Κυριακή και μου είπε ότι η δόση προς το ΔΝΤ θα πληρωθεί. Η δόση πληρώθηκε. Αυτό είναι θετικό. Ωστόσο, αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το εάν θα εφαρμοστούν όλα τα υπόλοιπα που συζητήσαμε, οι μεταρρυθμίσεις δηλαδή που πρότειναν οι Έλληνες προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας με τους εταίρους» πρόσθεσε.

Η κα Λαγκάρντ ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα δύσκολα μέτρα για την ελληνική οικονομία έχουν παρθεί, επισημαίνοντας την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις .

«Το 2014 και ελπίζω και το 2015 η χώρα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται και δεν έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια είναι οι διαρθρωτικές και σε βάθος μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Να δοθεί η ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να βρουν δουλειά» τόνισε.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top