Χριστοδουλοπούλου: Όπως δεν «χωράνε» οι συνταξιούχοι, έτσι δεν «χωράνε» και οι πρόσφυγες

«Θέλουμε λύσεις για έκτακτες ανάγκες» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης

​Την εκτίμηση πως η ροή των προσφύγων προς την Ελλάδα αυξήθηκε λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Συρία εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πρόσφυγες κι όχι για μετανάστες.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η υπουργός είπε, πως η Ελλάδα πρέπει να επινοήσει λύσεις που θα ανταποκρίνονται σε έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Καταλήξαμε ότι πρέπει να ζητήσουμε από την περιφέρεια, τους δήμους και τον στρατό ελεύθερους ανοιχτούς χώρους, όπου θα εγκαταστήσουμε σκηνές και θα φιλοξενούνται άνθρωποι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, ώστε να μην στοιβάζονται στα λιμεναρχεία και στα αστυνομικά τμήματα» τόνισε.

Στο ερώτημα τι θα έλεγε σε όσους ισχυρίζ��νται πως στην Ελλάδα δεν χωράνε άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες, η κα Χριστοδουλοπούλου, είπε με νόημα: «Κοιτάξτε, στην Ελλάδα δεν χωράνε οι συνταξιούχοι, γιατί έχουν ναυαγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χωράνε οι νέοι, γιατί η ανεργία έχει αυξηθεί, δεν χωράνε τα μωρά, γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προφανώς δεν χωράνε και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και δομές. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα».

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top