Γερμανία: Υπάρχει πρόοδος, αλλά ακόμη περιμένουμε τη λίστα

Είδαν θετικά την καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ και από απόσταση τις επαφές στην Ρωσία

Γερμανία: Υπάρχει πρόοδος, αλλά ακόμη περιμένουμε τη λίστα

​Θετικά αποτιμά η γερμανική κυβέρνηση την αποπληρωμή της δόσης από την Ελλάδα στο ΔΝΤ, παραμένοντας ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξη όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-θεσμών.

«Η γερμανική κυβέρνηση σημειώνει ότι η Ελλάδα εκπληρώνει και εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις πληρωμής. Δεν μπορώ από αυτή τη θέση να αξιολογήσω πώς είναι η κατάσταση σχετικά με τις μελλοντικές υποχρεώσεις της. Είναι βεβαίως σημαντικό δείγμα, το ότι η Ελλάδα έχει τη βούληση και είναι σε θέση να προχωρήσει αυτή την διαδικασία και να έρθει σε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε η δανειακή βοήθεια να φθάσει εκεί όπου χρειάζεται» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Κριστιάνε Βιρτς, την Μεγάλη Παρασκευή.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι καταγράφεται πρόοδος, αλλά όπως σημειώνει «ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων και πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

«Αυτή τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος. Την ίδια ώρα όμως πρέπει να γίνει π��λλή διαπραγματευτική δουλειά, μέχρι να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία είναι σημαντική, προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών να μπορέσουν να συζητήσουν για τους όρους του ελληνικού προγράμματος στην Ρίγα, στις 24 Απριλίου και τότε όμως οι θεσμοί πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταλήξουν σε συμφωνία», είπε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν.

«Το επόμενο βήμα θα ήταν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τότε θα φθάναμε στην συμφωνία υλοποίησης, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας» κατέληξε η εκπρόσωπος.

Όσον αφορά τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίας Κριστιάνε Βιρτς, απέφυγε να σχολιάσει, διευκρινίζοντας πάντως ότι το Βερολίνο «δεν εκνευρίστηκε» από αυτήν.

«Από τη θέση στην οποία βρίσκομαι δεν μπορώ να σχολιάσω την επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη σε μια άλλη χώρα», δήλωσε η κα Βιρτς, επισημαίνοντας ότι και η Γερμανία επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία.

«Το σημαντικό είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες για το δεύτερο πακέτο βοήθειας», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top