ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε σχέδιο Α ούτε σχέδιο Β, μας οδηγεί σε 3ο μνημόνιο

Ανακοίνωση-απάντηση στον Γ.Σακελλαρίδη

​«Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε σχέδιο Α, αλλά ούτε σχέδιο Β στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές και οδηγεί τη χώρα σε ένα τρίτο Μνημόνιο». Αυτό αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του, απαντώντας έτσι στην τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριηλ Σακελλαρίδη για την πορεία των συζητήσεων για την χρηματοδότηση της χώρας.

«Έχουμε πει πολλές φορές ποιες ήταν οι δικές μας κόκκινες γραμμές στην πραγματικά σκληρή, αλλά στοχευμένη διαπραγμάτευση, ενώ η τότε αντιπολίτευση υπονόμευε την προσπάθεια μας αμφισβητώντας τη νομιμοποίηση της προηγούμενης κυβέρνησης, τροφοδοτώντας την πολιτική αβεβαιότητα και επιδιώκοντας εκλογές για να αναλάβει αυτή την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Την ανέλαβε λοιπόν. Τώρα - δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές - με την οικονομία αποδυναμωμένη, με την ταμειακή αγωνία να σέρνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα, αυτά διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα ( ΕΕ/ ΕΚΤ / ΔΝΤ ) που παρά την αλλαγή του ονόματός της επιμένει στις θέσεις της;» διερωτάται η Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμώντας ότι οι διαπραγματεύσεις της παρούσας κυβέρνησης οδηγούν σε τρίτο μνημόνιο.

«Εμείς ακούμε την κυβέρνηση να διατείνεται ότι ��χει θέσει το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τις αλλεπάλληλες προτάσεις της για δημοσιονομικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις που συμπληρώνει και επεξηγεί με συνεχείς επιστολές. Δεν είναι έτσι; Και αν δεν είναι έτσι, γιατί δεν ενημερώνει η κυβέρνηση επίσημα τη Βουλή, τα κόμματα, τον ελληνικό λαό; Μήπως γιατί δεν είχε και δεν έχει δυστυχώς ούτε σχέδιο Α, ούτε σχέδιο Β; Μήπως γιατί δεν θέλει να παραδεχθεί πόσο ανεύθυνα ήταν αυτά που έλεγε και πόσο επικίνδυνα αυτά που κάνει χωρίς στρατηγική έχοντας πάει τη χώρα χιλιόμετρα πίσω με μόνη δυστυχώς προοπτική το μνημόνιο 3;» συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Η ανοχή της κοινής γνώμης να ξέρουν ότι βασίζεται στην προσδοκία για κάτι καλύτερο και όχι στην ετοιμότητα της κοινωνίας να δεχθεί κάτι ασύγκρ��τα χειρότερο από τις θυσίες που χρειάστηκαν για την ανάσχεση της κρίσης και την αποφυγή της ασύντακτης χρεοκοπίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top