Λαφαζάνης: Η Ευρώπη δεν χρειάζεται γερμανική κυριαρχία αλλά ισότητα

"Συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν αποικία και αυτό είναι απαράδεκτο"

​Μια συνέντευξή που θα συζητηθεί έδωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ρωσικό Sputnik/RIA, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων ότι «σήμερα δεν υπάρχει ισότητα στην Ευρώπη».

«Σήμερα δεν υπάρχει ισότητα στην Ευρώπη, συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν αποικία νέου τύπου. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η χώρα «αξίζει εντελώς διαφορετική μεταχείριση».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να απαρτίζεται από ισότιμες χώρες και δεν χρειάζεται ούτε ηγεμονία των ΗΠΑ, ούτε κυριαρχία της Γερμανίας» είπε ο κ.Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι «βάση της Ευρώπης πρέπει να είναι η ισότητα και η αμοιβαία επωφελής συνεργασία, προς όφελος όλων των λαών, προς όφελος της ευρωπαϊκής ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον κ.Λαφαζάνη, «η Ελλάδα εί��αι κυρίαρχη χώρα, που χρειάζεται υποστήριξη για να τελειώσει αυτή η κρίση, όχι να πιέζεται για λήψη μέτρων λιτότητας που οδηγούν σε ύφεση, [αυτόν] τον εφιάλτη της ελληνικής κοινωνίας» .

Σχολιάζοντας τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης στην Μόσχα, ο υπουργός είπε ότι έγιναν «για να ανοίξει νέα εποχή, νέο κεφάλαιο στις ελληνορωσικές σχέσεις, που θα προωθούν τις οικονομικές και τις πολιτικές σχέσεις που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής και της Ευρώπης».

Όπως είπε ο κ.Λαφαζάνης, η Ελλάδα και η Ρωσία μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εγκαθίδρυση σταθερότητας και ασφάλειας στην Ευρώπη «χωρίς τα τείχη του Ψυχρού Πολέμου», όπου η Ρωσία «θα έχει τη θέση που της αξίζει».

«Φυσικά, με τη σχέση που αναπτύσσει με τη Ρωσία, η Ελλάδα ενισχύει το διεθνή της ρόλο και βρίσκεται σε μία πολύ καλύτερη θέση για να δώσει τέλος στην τρομακτική σημερινή κρίση», ανέφερε ο υπουργός.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top