Βαλς (Γάλλος πρωθυπουργός): Περιμένουμε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα

«Ο χρόνος πιέζει και η πρόοδος που σημειώθηκε δεν είναι αρκετή»

Λίστα με «βαθύτερες μεταρρυθμίσεις» ζητά από την Ελλάδα ο Μανουέλ Βαλς, καλώντας την Ελλάδα «να επιμείνει στις προσπάθειές της».

«Η θέση της Γαλλίας ουδέποτε άλλαξε: πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψήφος του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει επίσης ένα θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Αυτά πρέπει να τηρούνται» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico.

«Ο χρόνος πιέζει» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσει την εκπνοή προθεσμιών αποπληρωμής δόσεων. Και τα πράγματα είναι απλά: προκειμένου η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια να μπορεί να παίζει κανονικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει γρήγορα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις».

«Υπάρχει πρόοδος, ωστόσο ακόμη δεν είναι αρκετή. Οφείλουμε συνεπώς να καλέσουμε τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους» επισημαίνει ο Βαλς, ζητώντας μια λύση «αποδεκτή για όλους».

Τέλος, ο Γάλλος πρωθυπουργός απορρίπτει μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σημειώνοντας πως «δεν είναι επιλογή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top